18:03 23.06.2020

Президент України не прийшов на судове засідання за позовом мера Черкас, наступне призначено на 18 серпня - Бондаренко

1 хв читати
Президент України не прийшов на судове засідання за позовом мера Черкас, наступне призначено на 18 серпня - Бондаренко

Президент України Володимир Зеленський не прийшов на судове засідання у справі про захист честі та гідності, повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

"На судове засідання щодо захисту честі та гідності, призначене на сьогодні в Печерському районному суді міста Києва, президент не з'явився. За офіційною версією, суддя не спромігся належним чином повідомити президенту про мій позов", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Наступне засідання, уточнив Бондаренко, відбудеться 18 серпня.

Як повідомлялося, 20 травня Зеленський, говорячи про мера Черкас, сказав, що "за один стіл із такими бандитами не сяде".

"Я не можу говорити про мера Черкас. Як говорити, якщо місцевий глава має 19 кримінальних проваджень? Хто це? Я за один стіл із такими бандитами не сяду. Його обрали - це народ, це право народу України, будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете", - заявив він.

У відповідь на це 27 травня Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти Зеленського. У заяві зазначається, що заяву президента в контексті його відповіді журналістові про мера Черкас позивач і суспільство сприйняли як те, що президент назвав особисто Бондаренка бандитом. Як компенсацію Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 гривню за моральну шкоду та "приниження честі, гідності й ділової репутації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА