Поліція ліквідувала конвертцентр з оборотом понад 200 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція ліквідувала конвертцентр з оборотом понад 200 млн гривень

Кримінал
418
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018-2019 років було проконвертовано близько 210 млн. грн.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.
В рамках розслідування кримінального провадження під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту, документального прикриття безтоварних операцій та переведення безготівкових коштів у готівку.
З метою прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти створили низку транзитно – конвертаційних СГД, на рахунки яких замовники послуг конвертації перераховували кошти нібито за придбані товари чи послуги, які в свою чергу формували податковий кредит за рахунок підприємств реального сектору економіки.
У подальшому частина грошових коштів отримувалась готівкою, а інша частина – від підприємств реального сектору економіки, які реалізовують ТМЦ за готівку кінцевому споживачу.
В подальшому готівка, за винятком винагороди за конвертацію, передавалась „замовникам” – підприємствам реального сектору економіки.
За результатами санкціонованих обшуків вилучено партію готівки в національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 1,1 млн грн, ноутбуки, мобільні телефони, печатки підприємств, документацію та чорнові записи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас