RU
 

Справа BlaBlaCar: підозрюваний отримав довічне

Корреспондент.net,  28 травня 2019, 13:28
0
811
Справа BlaBlaCar: підозрюваний отримав довічне
Фото: Zaxid.net
Дмитро Голуб під час оголошення вироку

Суддя визнав Дмитра Голуба винним у розбої, незаконному зберіганні вогнепальної зброї, заволодінні транспортним засобом і вбивстві.

 
Києво-Святошинський районний суд Київської області ухвалив вирок у справі про вбивство водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Підозрюваного Дмитра Голуба визнали винним і засудили до довічного ув'язнення, повідомляє Zaхid.net у вівторок, 28 травня.
 
Суддя визнав Голуба винним у розбої, незаконному зберіганні вогнепальної зброї, заволодінні транспортним засобом і вбивстві. Вирок зачитували майже дві години. Дмитро Голуб, який був присутній в залі суду, також може оскаржити його протягом 30 днів.
 
Сам Голуб назвав подію цирком.
 
"Суд не вислухав моїх свідчень, вони не вислухали мого останнього слова, порушили всі мої цивільні права і присудили мені довічне позбавлення волі", - обурювався Голуб.
 
На запитання, що Голуб зробив з тілом, він сказав: "Яке тіло, ви що, з глузду з'їхали? Тарас десь загоряє, а мені тут довічне позбавлення волі". Дмитро Голуб також нецензурно висловлювався в сторону батька Тараса - Олександра.
 
Раніше під час судового засідання батько - Олександр Позняков - заявляв, що Дмитро Голуб шантажував його. За словами Олександра, Голуб зізнався йому в убивстві Тараса, але пообіцяв розповісти деталі вбивства і показати місце, де закопане тіло, якщо він відмовиться від всіх звинувачень і принесе йому 50 тисяч доларів. Однак адвокат Голуба стверджує про невинуватість свого клієнта і заявив, що вбивство інсценоване.
 
Нагадаємо, 25-річний водій зі Львова Тарас Позняков зник на початку квітня 2016 року після поїздки з попутниками від пошукового сервісу BlaBlaCar. Слідство припустило, що водій був убитий з метою заволодіння його автомобілем Audi. Сам автомобіль був знайдений пізніше в одному з гаражних кооперативів у передмісті Києва.
 
За версією слідства, у Познякова з пістолета ТТ стріляв громадянин Росії Луан Кінгісепп, який перебував під час поїздки на передньому пасажирському сидінні. Підозрюваний був оголошений в розшук у тому ж 2016 році. Другий підозрюваний у справі - 36-річний житель Чернівців Дмитро Голуб - був затриманий в серпні 2016 року.
 
У березні 2019 року Луан Кінгісепп загинув під час вибуху у квартирі в Голосіївському районі Києва.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: Киевсудубийствосудьяприговорпожизненное заключение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі