День фінансів, 13 березня: закриття кордонів, рекомендації від МЕРТ і НБУ, "податкове звільнення" Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 березня: закриття кордонів, рекомендації від МЕРТ і НБУ, "податкове звільнення" Трампа

1405
П’ятниця, 13 березня, виявилася справді не дуже вдалим днем. Коронавірус продовжує свій наступ, в Україні вже зафіксовано першу смерть від цієї інфекції. У зв’язку з цим:
  • В “Новій Пошті” заявили, що готові до роботи в умовах загальнонаціонального карантину.
  • У зв’язку з ситуацією (і для боротьби з чутками і теоріями) Finance.ua підготував інформацію про те, як передається вірус, які симптоми хвороби і яка зараз ситуація в світі:

КОРОНАВІРУС: ситуація, симптоми, рекомендації 😷

Про інші новині п’ятниці:
Адреси встановлених камер відеофіксації в Києві. Вчора ми писали про те, що в Києві та Київській області запускають відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. Пізніше МВС оприлюднило список адрес, де встановлені камери. Карту можна побачити тут. Сьогодні працює два сервіси для перевірки інформації про виявлення порушення – через електронний кабінет водія і на сайті МВС.
ПФ відзвітував про пенсії. Пенсійний фонд опублікував звіт про роботу і виконання бюджету Пенсійного фонду України в 2019 році. Згідно зі звітом, на 1 січня 2020 року на обліку в Пенсійному фонді України перебувало 11 334,7 тис. осіб. Цікаво, що пенсію до 1500 грн отримують 80 046 осіб, а понад 10 000 гривень отримують 259 519 пенсіонерів. Найбільше українських пенсіонерів отримують від т1501 грн до 2000 грн.
Зеленський хоче ліквідувати Будівельну інспекцію. Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні ліквідують Державну архітектурно-будівельну інспекцію. За його словами, за ці роки чиновники набудували хмарочосів з різних схем і договорняків. Найбільшим джекпотом була видача дозволів у сфері містобудування. Як пізніше розповів віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, за кілька місяців роботи електронного кабінету забудовника в Україні ввели 1400 об’єктів нерухомості.
“Котики” monobank збільшили купівлю долара в 4 рази. Як повідомив Гороховський, клієнти банку за 9-12 березня приблизно в 4,2 рази збільшили купівлю долара – в середньому до $1,8 млн і в 2,3 рази євро – до EUR 247,5 тис, в порівнянні з обсягами минулого тижня. Як він зазначив, “Є, звісно, зростання обсягів, але не жах-жах”.
Плюс 1,5% до депозитів. За даними Нацбанку, обсяг гривневих депозитів в українських банках за лютий зріс на 1,5% – до 659,9 мільярда гривень, валютних (у доларовому еквіваленті) – на 1%, до 17,9 мільярда доларів.
💡 До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагому прибавку до процентної ставки: Приємна прибавка до ставки
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас