18 квітня 2018, 10:06

Проти "наркотичних" ініціатив МОЗ виступили громадські організації та Генпрокуратура

Громадськість протестує проти планів чиновників МОЗ легалізувати зберігання великих доз наркотиків, яких достатньо для роздрібної торгівлі. До мене продовжують надходити звернення від громадських організацій з усієї України з вимогою не допустити внесення МОЗом до наказу N188 змін, які грають на руку наркомафії.

Громадські організації звертають увагу на те, що головними наркодилерами на низовому рівні є самі наркомани. За рік кожен з них "присаджує" на наркотики ще 5-6 молодих людей, а за деякими даними і 10-15 чоловік. Наркоманія зростає шаленими темпами, внаслідок чого, за даними дослідження інституту Горшеніна, вже кожна десята сім'я в Україні стикнулася з проблемою наркотиків.

Якщо ж дозволити дрібним наркодилерам носити з собою обсяги наркотиків, яких достатньо для роздрібної торгівлі, це матиме непередбачувані наслідки. Скільки тоді один наркоман затягне нових жертв щорічно? 20, 30, 50?

І що тепер: якщо біля школи хтось побачить наркомана з героїном чи "ширкою", його не зможуть навіть затримати? І більше того, у випадку затримання він зможе подати на поліцію до суду?

Сьогодні відбувається дивна ситуація, як у задзеркаллі. Зазвичай, громадськість вимагає від держави лібералізації та послаблень у певних галузях, але наразі все з точністю до навпаки – МОЗ активно нав'язує суспільству легалізацію наркотиків.

Можливо, нова команда "реформаторів" вважає, що збільшення легальних норм зберігання героїну, кокаїну чи опію покращить здоров'я громадян та збільшить їм тривалість якісного і гідного життя?

Я вірю, що спільними зусиллями ми зможемо зупинити МОЗ та відстояти своє право на вільне та гідне життя без наркотиків.

Наразі триває збір підписів під депутатським запитом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою вжити всіх заходів для недопущення внесення змін до наказу N188, вже понад 20 депутатів з різних фракцій підтримали мій протест.

Мої колеги також намагаються відстояти право українців на життя без наркотиків – депутат Андрій Немировський звернувся з відповідним депутатським зверненням до Генеральної прокурори. У відповіді Генпрокуратури зазначено, що запропоновані МОЗом розміри зберігання наркотиків не узгоджуються з тими, що розраховані на підставі наявної міжнародної практики, яка базується на визначеній добовій дозі за даними Міжнародного комітету з контролю за наркотиками ООН. Генпрокуратура не підтримує зміни, запропоновані МОЗ.

Отже, перед нами – звичайна недолуга спроба, прикриваючись знову таки, заклинаннями про "реформи", обманним шляхом протягнути рішення в інтересах наркомафії. Але ми цього не допустимо.

Закликаю всіх громадян висловити свій протест проти їхніх ініціатив, які сприятимуть поширенню наркоманії в Україні.

Недитячі думки в ''дитячий'' день

Раніше в День захисту дітей хотілося писати саме про дітей. А тепер хочеться писати про зброю. Адже без неї захистити наших дітей виявилося неможливим...

Олександр Богомолець. Пам'ять роду

Пам'ять роду – це те, що тримає нас на нашій землі. Ми з'явилися на цьому світі не вчора. В нас кров і гени тих, хто був тут за багато століть до нас...

Ціна перемоги і культ насильства

Олександр Усик – абсолютний чемпіон. Денис Берінчик – чемпіон по версії WBO. Даніель Лапін – отримав титул WBA continental. Пишаємося...

6208 врятованих життів

Цього року перша в Україні масова волонтерська медична акція "День Меланоми" очікує на ювілей. 20 травня в рамках вже 15-го Дня Меланоми ми оглянемо півмільйонного українця...

"Хочеться чуда і трішки вина..."

Коли приходять погані новини, коли стає важко вірити й сподіватись, коли хочеться опустити руки – я завжди згадую її. Ліну Костенко. Іменинницю, якій сьогодні виповнюється 94...

Друга річниця. Важко – але не соромно

Сьогодні, мабуть, кожен з нас напише про одне й те саме. Про той день, коли наше життя розділилося на "до" і "після" початку повномасштабного вторгнення, повномасштабної війни проти нашої країни...