День фінансів, 30 серпня: про депутатську "доторканність", податкову амністію капіталів, пільги для поліцейських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 серпня: про депутатську "доторканність", податкову амністію капіталів, пільги для поліцейських

704
П’ятниця, 30 серпня: Рішення новообраного уряду і парламенту:
Депутатська “доторканність”. Крок перший. Верховна Рада на першому засіданні нової сесії схвалила законопроект про зняття депутатської недоторканності. Парламент попередньо схвалив законопроект в першому читанні. У тому випадку, якщо зміни до Конституції будуть повністю схвалені, в статті залишиться тільки одна частина: про те, що народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за роботу в Раді. Документ передбачає скасування недоторканності з 1 січня 2020 року.
Нові пільги для поліцейських. Кабмін заявив, що українські поліцейські з початку 2020 року отримуватимуть дві соцдопомоги. Про це повідомляє прес-служба МВС України. Раніше допомога була тільки на оздоровлення в розмірі посадового окладу, який нижче від рівня грошового забезпечення. З 2020 року поліцейських очікують інші умови
Новий рахунок для сплати податків. Український бізнес уже найближчим часом зможе оплачувати податки і збори, а також ЄСВ, на єдиний рахунок у персональному електронному кабінеті. Відповідні ініціативи містить законопроект №1051, зареєстрований у Верховній Раді 29 серпня. Депутати проголосували за постанову, що зобов’язує профільний комітет в найкоротші строки дати висновок щодо документу, а також скоротили період внесення альтернативних законопроектів.
Податкова амністія капіталів. Податкова амністія капіталів вимагає об’єднання реєстрів вже в 2019 році. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук. “Амністію потрібно проводити, але один раз. Це означає, що до неї потрібно підготуватися. Цей рік ми присвятимо інвентаризації, – зазначив він.
Але, якщо щось піде не так…
Гончарук роз’яснив, за що будуть відправляти міністрів у відставку. Програма діяльності Кабінету Міністрів буде передбачати набір критеріїв ефективності, а невиконання їх міністрами порушить питання про їхню відставку. Прем’єр уточнив, що йдеться не стільки про критерії ефективності міністерств, скільки політик, за які вони відповідають.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас