НБУ назвав головні ризики для стабільності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав головні ризики для стабільності в Україні

Казна та Політика
1003
Головним ризиком для цього прогнозу є тривалий строк пандемії коронавірусу і потенційне повернення до більш жорстких карантинних заходів, необхідних для його подолання як в Україні, так і в світі.
Про це повідомила пресслужба НБУ.
“Це може призвести до більш істотного і тривалого охолодження як глобальної, так і української економіки”, – зазначили в НБУ.
Актуальні ризики:
  • негативний вплив судових рішень на макрофінансову стабільність;
  • ескалація військового конфлікту на сході країни;
  • збільшення волатильності світових цін на продукти харчування, враховуючи глобальні зміни клімату і ризик посилення протекціонізму в світі.
“Дотримання умов нової програми Stand-by з МВФ, зокрема в частині проведення послідовної фіскальної та монетарної політики, дозволить забезпечувати макроекономічну стабільність, необхідну для впевненого і безперервного відновлення економіки. Підтримка МВФ є важливою з точки зору фінансування бюджетних витрат на подолання наслідків пандемії, своєчасних і повних розрахунків за державним боргом, збереження доступу на міжнародні ринки капіталу та зацікавленості міжнародних інвесторів в українських активах”, – додали в Нацбанку.
У 2021-2022 роках українська економіка продовжить відновлення і буде демонструвати зростання близько 4% завдяки монетарним і фіскальним стимулам і посиленню зовнішнього попиту. Головним драйвером економічного зростання буде приватне споживання, також відзначили в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб пояснив коливання курсу гривні. Україна вже 5 років живе в режимі плаваючого курсу, коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам.

Відео – що буде з курсом восени 🎬 🤑

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас