У Коломиї урочисто завершили експонування виставки "Великодній Космач"

Автор: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського у Коломиї | 13 травня 2019 20:11 |



У Музеї писанкового розпису в рамках ХІІ Всеукраїнського відкритого фольклорного фестивалю «Писанка» відбулася мистецька акція, якою завершено експонування виставки «Великодній Космач».


З вітальним словом до присутніх звернулися преосвященні владики Василій Івасюк від Коломийської єпархіїі УГКЦ та Юліан Гатала від Коломийсько-Косівської єпархії УПЦ. Вітальні виступи промовили також генеральний директор Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського Ярослава Ткачук та в.о. начальника відділу аналізу і стратегічного планування управління стратегічного планування та розвитку Міністерства культури України Інна Божко.




Про унікальність і неповторність космацького вишиття, килимарства, писанкарства говорили Володимир Бойцан, заступник міського голови, Уляна Мандрусяк, начальник управління культури Коломийської міської ради, Ганна Вінтоняк, заслужений художник України. До слова долучилися космачани-організатори та учасники мистецької акції Марія Поляк, директор бібліотеки, Василь Книшук, керівник ГО «Територія Карпат», Василь Тирон, проектний менеджер Космацької ОТГ, та відома писанкарка Ганна Линдюк.
Урочисто й святково лунали пісні аматорського ансамблю пісні і танцю з Космача під керівництвом Параски Бойчук та Ігоря Андрійчука. 

Інна ВОЙТЕНКО

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Червень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Травень | Липень