15:58 27.07.2020

Навчання Sea Breeze-2020 показали високий рівень сумісності й готовності до виконання спільних завдань їхніх учасників

2 хв читати
Навчання Sea Breeze-2020 показали високий рівень сумісності й готовності до виконання спільних завдань їхніх учасників

У результаті навчань Sea Breeze-2020 їх учасники здобули досвід із дистанційного планування і управління багатонаціональних сил, що продемонструвало високий рівень взаємосумісності та готовності до виконання спільних завдань, заявляє заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 1-го рангу та керівник навчань від української сторони Олексій Доскато.

"На жаль, цього року світова пандемія внесла зміни в наші плани. Але ми разом здолали цей виклик. Ми змінили формат навчань, залишивши незмінною їх головну мету - підвищення безпеки в Чорноморському регіоні. Також ми здобули досвід із дистанційного планування і управління застосуванням багатонаціональних сил, що продемонструвало високий рівень нашої взаємосумісності та готовності до виконання спільних завдань", - сказав він під час телефонного брифінгу в понеділок.

Доскато додав, що учасники навчань успішно відпрацювали великий спектр завдань із тактичного маневрування, ведення протичовнової оборони, універсальної оборони кораблів на переході моря і операції з перехоплення і гарантування безпеки дій на морі та поповнення запасів. Також цього року вперше відпрацювали дистанційну інтеграцію штабів, умовне враження морської цілі ланками штурмової авіації, знищення мети ланкою морської авіації, вертольотами Мі-8.

"Загалом ми провели понад 100 корабельних бойових навчань, загальна наплаваність кораблів становить понад 1,5 тис. морських миль. Загальний наліт - більше ніж 50 годин. План навчань успішно виконано, зривів і перенесень плану не було. В навчаннях узяли участь понад 2 тис. людей особового складу, близько 23 надводних кораблів і 19 повітряних суден", - зазначив заступник командувача ВМС ЗСУ.

Він також зазначив, що українсько-американські навчання серії Sea Breeze, які проводяться з 1997 року, є важливим чинником зміцнення взаємодії та регіональної безпеки.

"Проведені нами заходи підготовки вкотре продемонстрували важливість для світової спільноти питань безпеки в Чорноморському регіоні, нашу єдність у поглядах щодо забезпечення миру та стабільності, захисту вільного судноплавства й верховенства міжнародного права", - наголосив Доскато.

За його словами, це особливо важливо сьогодні, коли ситуація в регіоні напружена, а РФ чинить агресію проти України, окупувала український Крим та ігнорує на морі всі норми міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА