RU
 

Коронавірус: в Одесу прибуло судно з Китаю

Корреспондент.net,  14 лютого 2020, 09:23
0
853
Коронавірус: в Одесу прибуло судно з Китаю
Фото: Думская
Контейнеровоз CMA CGM Ural вже в Одесі

У шести членів екіпажу контейнеровоза CMA CGM Ural раптово піднялася температура під час стоянки в одному з портів Шрі-Ланки.

Увечері в четвер до Одеси прибув трьохсотметровий контейнеровоз CMA CGM Ural (прапор Мальта). Про це напередодні повідомило місцеве видання Думская.

На початку січня контейнеровоз вийшов з Китаю, де стався спалах коронавірусної інфекції. Увага до судна прикута через те, що 27 січня, коли Ural стояв в одному із портів Шрі-Ланки, у шістьох членів екіпажу раптово піднялася температура.

Компанія CMA CGM залучила медиків, які перевірили стан моряків і заявили, що у них була звичайна ГРВІ та хворі вже одужали. Однак у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в кожному порту команду все одно ретельно перевіряли.

Цікаво, що в екіпажі Ural є один українець. На одеському морвокзалі контейнеровоз зустрічали його батьки, але вони відразу відмовилися спілкуватися з пресою.

"Варто зазначити, що заміна як одного члена екіпажу, так і всіх могла статися в будь-якому порту на шляху до Одеси, тому дані, надані кілька днів тому, сьогодні можуть втратити свою актуальність", - йдеться в повідомленні.

Перед самим заходом контейнеровоза в порт МОЗ України заявило, що у членів екіпажу немає підозри на СОVID-19.

"Представники компанії CMA CGM офіційно повідомили, що їхній санітарно-карантинний підрозділ перебуває в постійному контакті із судном CMA CGM URAL. Вони зазначили, що у членів екіпажу випадки захворювання на ГРВІ. Вжиті відповідні заходи, і ведеться контроль за їхнім станом", - йдеться в повідомленні МОЗ.

Нагадаємо, за останніми даними, коронавірус СОVID-19 вже забрав життя 1483 осіб. Загальна кількість заражених становить майже 52 тисячі осіб. З лікарень було виписано 690 пацієнтів.

Також стало відомо, що наступного тижня з китайського міста Ухань евакуюють громадян України.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вирусыВирусКитайОдессасуднокорабльфото
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі