"Нафтогаз" отримав 19 мільярдів збитку за неповний рік – Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" отримав 19 мільярдів збитку за неповний рік – Вітренко

Фондовий ринок
429
За 9 місяців 2020 року НАК “Нафтогаз України” отримав 18,7 мільярда гривень збитку, в той час як за аналогічний період минулого року “Нафтогаз” отримав прибуток у розмірі 19,9 мільярда гривень.
Про це написав колишній топменеджер “Нафтогазу” Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.
“Про такі дані зі звітності Нафтогазу як окремої юридичної особи мене неофіційно повідомили мої джерела. Тепер хочется почути офіційну інформацію від Нафтогазу та від уряду. Також хотілось би побачити і консолідовану звітність групи Нафтогазу”, – написав Вітренко.
“Пояснюючи збитки за перше півріччя, керівництво Нафтогазу ставило у приклад Shell, у якого теж за цей період був збиток. Мовляв, ці збитки – не наслідок неефективного менеджменту, а наслідок зниження цін на газ і нафту, від якого страждають всі нафтогазові компанії”, – додав він, уточнивши, що за 9 місяців прибуток Shell становив 489 млн доларів.
Також Вітренко зазначив, що ціна на газ на оптовому ринку України вища, ніж в Європі.
“…Нафтогаз ще й досі не опублікував і не прокоментував свою фінансову звітність за 9 місяців… Це чергове підтвердження того, що Нафтогаз декларує прозорість, а на практиці ми бачимо протилежні речі. А Наглядова рада традиційно закриває на це очі”, – заявив Вітренко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас