12:39 18.04.2019

Новий президент має зберегти та зміцнити міжнародну підтримку України в умовах втоми світу від конфліктів - експерт

1 хв читати

Київ. 18 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Одним із головних викликів для наступного президента України буде завдання зберегти міжнародну підтримку країни та примножити її в умовах, коли у світі є певна "втома" від конфліктів, вважає голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Дуже важливо, що, хоч би хто став президентом, потрібно зберегти той рівень міжнародної підтримки України, який сьогодні існує, і піти далі. Світ теж змінюється, є певна втома від конфліктів, причому не лише від українського, а й від тих, які сьогодні відбуваються у світовій політиці. І, на мій погляд, це надзвичайно важкий виклик. Це складний іспит, який складатиме будь-який майбутній президент", - сказав він на прес-конференції громадської ініціативи "Виборча Рада UA" в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

І.Бураковський переконаний, що захист національних політичних та економічних інтересів сьогодні неможливий без формування міжнародних "проукраїнських коаліцій" на двосторонній основі або у співпраці з такими організаціями, як Євросоюз, ООН, МВФ.

Експерт також вважає, що необхідно швидко й адекватно врахувати уроки зробленого та незробленого, і при цьому дуже важливо, щоб у процесі корекції та перезапуску тих чи інших інститутів в Україні не створили основу для появи "нових схем і механізмів реалізації нових-старих приватних, корупційних та інших інтересів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА