20:31 31.07.2020

Єврокомісія попередньо домовилася з виробником про покупку майбутньої вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Єврокомісія попередньо домовилася з виробником про покупку майбутньої вакцини проти COVID-19

Європейська комісія (ЄК) завершила в п'ятницю попередні переговори з фармацевтичною компанією Sanofi про покупку вакцини проти COVID-19 у разі її успішної розробки.

"Європейська комісія робить усе можливе, щоб європейці отримали швидкий доступ до вакцини, яка безпечна і захищає їх від коронавірусу", - заявила в зв'язку з цим голова ЄК Урсула фон дер Ляєн, додавши, що Брюссель продовжує інтенсивні обговорення з іншими виробниками вакцин.

Фон дер Ляєн зазначила, що поки невідомо, яка вакцина буде працювати найкраще, тому Європа інвестує в диверсифікований портфель перспективних вакцин, заснований на різних типах технологій.

Передбачений контракт з фірмою Sanofi дасть можливість всім державам-членам ЄС придбати вакцину. Передбачається, що як тільки будуть підтверджені безпека і ефективність вакцини, Єврокомісія створить договірну базу для закупівлі 300 мільйонів доз від імені всіх країн ЄС.

Єврокомісія також зобов'язується забезпечити отримання вакцини усіма, хто її потребує, в будь-якій точці світу, а не тільки в ЄС.

Єврокомісія також готова обговорити з міжнародними партнерами можливість об'єднання ресурсів для спільного замовлення майбутніх вакцин у компаній-виробників. Країни з високим рівнем доходу могли б виступити як "інклюзивна міжнародна група покупців". Це прискорить розробку безпечних і ефективних вакцин і забезпечить максимальний доступ до них для всіх, хто в них потребує в усьому світі.

В ході глобального марафону зі збору коштів до фонду боротьби проти коронавірусу, який відбувся 4 травня 2020 року ЄК зібрала майже 16 млрд євро.

Корпорація Sanofi планує отримати дозвіл Європейського агентства лікарських засобів на продаж своєї вакцини в червні 2021 року, після клінічних випробувань третьої фази.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА