Росія обкладе американські товари митом на півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обкладе американські товари митом на півмільярда доларів

Світ
574
Відповідні обмеження щодо товарів, що поставляються в Росію зі США, можуть скласти до $537,6 млн, що дорівнює збитку від обмежень США щодо російського експорту сталі та алюмінію. Про це уряд РФ повідомив Всесвітню торгову організацію.
Збиток у розмірі $537,6 млн пораховано Росією виходячи з введеного 25%-го мита на експорт російської сталі в США (обсяг експорту – $1,512 млрд) і 10%-го мита на експорт алюмінію ($1,646 млрд).
Росія зможе ввести обмеження на цю суму щодо товарів з США протягом 30 днів після повідомлення СОТ. Конкретні російські заходи будуть діяти, доки США не скасують свої захисні заходи.
Нагадаємо, що США відмовилися проводити переговори з Росією в рамках СОТ з питання введення обмежень на постачання сталі та алюмінію.
Росія 19 квітня направила США запит на проведення консультацій з питань, що компенсують втрати російських експортерів, що викликано підвищенням США ввізних мит на сталь і алюміній понад рівень американських тарифних зобов’язань. За правилами СОТ, дається місяць на проведення консультацій.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас