Банки повинні бути готові до Інтернету речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки повинні бути готові до Інтернету речей

Фінтех і Картки
1524
Інтернет речей (IOT) буде зачіпати майже кожну галузь та фінансові послуги не стануть винятком. В аналітичному агентстві Gartner вважають, що кількість пристроїв, підключених до інтернету речей до 2020 року досягне 25 млрд одиниць.
Страховики вже вивчають, як IОT може змінити страхову галузь за рахунок покращення діалогу з клієнтами, точніших моделей цін і швидких розрахунків. У фінансовій сфері IОT є перспективною технологією для роздрібного банкінгу і на ринку капіталу. Зараз випадки використання інтернету речей в банкінгу здаються неочевидними. Проте з часом банки розраховують отримати доступ до даних IОT для управління ризиками та кредитного аналізу.
Використання даних сенсорних датчиків і інформації, якою різні пристрої обмінюються між собою, дозволить створити новий масив джерел даних, які можна використовувати в банківському контексті.
Що стосується платіжних функцій, інтернет речей вже почав проникати в сферу електроніки і підключених пристроїв, що носяться. Виробники активно оснащують годинник і браслети опцією доступу до інших пристроїв і відтворення платіжної інформації.
Поки платежі прив’язані до людини. Мета IОT – додати до поняття ідентичності речі, які знаходяться у власності людини. Це дозволить автомобілю самому розплачуватися за бензин на заправці від імені його власника.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас