14:59 14.05.2020

Інформація про витік даних із сервісу застосунку "Дія" не підтвердилася - Нацполіція

2 хв читати
Інформація про витік даних із сервісу застосунку "Дія" не підтвердилася - Нацполіція

Інформація про витік персональних даних громадян із цифрового державного сервісу застосунку "Дія" не підтвердилася, заявляють у Національній поліції України.

"Поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження провели низку оперативно-слідчих дій і не виявили фактів кібератак на автоматизовану інформаційно-пошукову систему "Дія", - йдеться в повідомленні управління комунікації Нацполіції.

У Нацполіції нагадують, що слідчі Головного слідчого управління розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в комп'ютери, автоматизовані системи) Кримінального кодексу України. При цьому роботу ресурсу, який протиправно поширював персональні дані громадян, оперативно заблокували.

"У рамках досудового розслідування проведено первинні оперативно-слідчі дії. За їх результатами встановлено, що інформація, поширена в соціальних мережах, зокрема і в Telegram-каналах, має ознаки фрагментарних наборів даних, скомпільованих із різних джерел і ресурсів, зокрема з Опендатабот – сервісу, який працює в популярних месенджерах і дає змогу отримати актуальні дані про компанії", - йдеться в повідомленні управління комунікації.

У Нацполіції зазначають: "Інформація про нібито кібератаки та кібервразливість системи "Дія", не підтвердилася: співробітники Департаменту кіберполіції не виявили фактів кіберінцидентів".

За інформацією Нацполіції, також встановлено, що актуальність інформації низки баз відповідає наповненню більше ніж річної давності. "Проте остаточні висновки будуть зроблені за результатами комплексу слідчих дій, зокрема і спеціальної комп'ютерно-технічної експертизи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Національна поліція України виявила незаконне оприлюднення персональних даних українців на анонімному Telegram-каналі. Повідомлялося, що оприлюднений обсяг даних є компіляцією з інформаційних баз різних державних відомств і неурядових організацій за різні періоди попередніх років і не має стосунку до початку роботи державного мобільного застосунку "Дія". Роботу ресурсу, який незаконно поширював персональні дані громадян, припинено.

Крім того, як повідомили ЗМІ, в анонімному Telegram-каналі "Таємниці депутата" опублікували номери телефонів деяких українських журналістів, зокрема головного редактора програми "Схеми: корупція в деталях" Наталії Седлецької та інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук підписав законопроєкт про застосування англійської мови в Україні

Кабмін затвердив перелік мов нацменшин і корінних народів України, яким загрожує зникнення

У Козачій Лопані ворожий дрон влучив в автомобіль, поранені 2 жінки - прокуратура

УЗ скасує низку рейсів електричок і скоротить періодичність тих, що залишилися, через дефіцит е/е

Куп'янського експравоохоронця засуджено до 12 років ув'язнення

Унаслідок ворожого обстрілу постраждала цивільна інфраструктура й приватний будинок у Полтавському районі - ОВА

Зеленський підписав із главою концерну KNDS документ про створення дочірнього підприємства з виробництва військової техніки та боєприпасів в Україні

Генштаб ЗСУ: Окупанти активізувалися на куп'янському напрямку, здачі позицій не допущено

ДБР викрило незаконну схему заволодіння нерухомістю "Київміськбуду" на 282 млн грн

У Миколаєві створили стінопис на честь Олексія Вадатурського

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА