13:35 10.06.2019

Гройсман заявив про відсутність небезпеки для питного водопостачання міст через забруднення річки Рось

1 хв читати
Гройсман заявив про відсутність небезпеки для питного водопостачання міст через забруднення річки Рось

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що загроз через викид хімікатів у річку Рось у Вінницькій області немає, і міські водоканали знову можуть працювати в штатному режимі.

"Щойно отримав інформацію від Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС. Зараз небезпеки для питного водопостачання міст, які здійснюють водопостачання з річки Рось, немає", - написав Гройсман на своїй сторінці у Twitter у понеділок.

Він також зазначив, що міські водоканали можуть працювати в штатному режимі.

Як повідомлялося, через викид хімікатів у р. Рось припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, що забезпечує водою Білу Церкву й Умань.

Станом на 7 годину ранку 10 червня водопостачання м. Умані здійснюється з резервних резервуарів, запасу води вистачить на три доби. У Білій Церкві створено запас на добу, подання води припинено. Населення забезпечують водою за рахунок підвозу з бюветів.

Поліція повідомляла, що внаслідок аварії автомобіля "Мерседес Спринтер" і попадання каністр із хімічними речовинами для обробки сільськогосподарських рослин у річку Рось відбулося забруднення річки, за цим фактом порушено кримінальну справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА