16:39 15.04.2020

Питання призначення глави Мінекоенерго на засіданні ВР 16 квітня не розглядатиметься - заступник голови фракції "Слуга народу"

2 хв читати
Питання призначення глави Мінекоенерго на засіданні ВР 16 квітня не розглядатиметься - заступник голови фракції "Слуга народу"

На позачерговому засіданні Верховної Ради, призначеному на 16 квітня, кадрові питання, зокрема призначення міністра енергетики та захисту довкілля, не розглядатимуться, заявила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Зачекалося міністерство главу, але жодне кадрове питання завтра не розглядатиметься, і подання уряду на Мінекоенерго немає", - сказала Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24" в середу.

За її словами, міністерство очолюватиме виконувач обов'язків, призначений урядом.

"Є робочий варіант: Кабмін може призначити виконувача обов'язків, він же і може бути кандидатом на міністра. В. о. запропонує свою програму, ознайомить із нею фракцію, попрацює, і тоді проголосуємо", - зазначила вона, висловивши припущення, що саме цей варіант і буде ухвалений.

При цьому нардеп не стала називати можливих кандидатів на посаду глави Мінекоенерго. За її словами, на цю посаду, "як і раніше", розглядали кандидатуру Ольги Буславець (колишнього директора Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго - ІФ), крім того озвучувалася кандидатура народного депутата від партії "Слуга народу", заступника голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олега Семінського.

Як повідомлялося, 14 квітня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що парламент розгляне питання призначення глави Мінекоенерго 16 квітня. Водночас, за його словами, всередині команди "Слуга народу" є домовленість про те, що кандидати в міністри відтепер проходитимуть "випробувальний термін" у статусі тимчасового виконувача обов'язків на період у 2-3 місяці, аналогічно до того, як це відбувається у корпоративному секторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА