15:18 06.12.2019

Екс-президент "Енергоатома" Недашковський оскаржує своє звільнення в суді

1 хв читати
Екс-президент "Енергоатома" Недашковський оскаржує своє звільнення в суді

Колишній президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський оскаржує в суді урядове розпорядження про своє звільнення, повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), до якого було подано відповідний позов.

До суду також надійшла заява про забезпечення позову. Недашковський просить заборонити Кабінету Міністрів і Міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища вчиняти будь-які дії і приймати рішення про звільнення позивача з посади президента компанії на зазначених у розпорядженні про звільнення підставах.

Крім того, екс-президент НАЕК просить суд заборонити уряду та Мінекоенерго оголошувати та проводити конкурс на посаду глави "Енергоатома".

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав для вжиття заходів щодо забезпечення позову, зазначено в повідомленні ОАСК.

Як повідомлялося, повноваження президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського (вступив на посаду у 2014 році), звільненого 27 листопада розпорядженням уряду №1122, припинено з 3 грудня. Основними причинами звільнення Недашковського Міністерство енергетики та захисту довкілля України назвало неефективний менеджмент, справу Мартиненка, безгосподарність під час здійснення закупівель, невиконання графіків проведення ремонтів енергоблоків АЕС і збільшення витрат на обслуговування кредитів.

4 грудня уряд призначив генерального директора Рівненської АЕС Павла Павлишина тимчасовим виконувачем обов'язків президента НАЕК "Енергоатом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА