22:00 17.04.2020

Зеленський відводить велику роль Верховній Раді, а "Слуга народу" продовжує виконувати функцію парламентської більшості - Єрмак

2 хв читати
Зеленський відводить велику роль Верховній Раді, а "Слуга народу" продовжує виконувати функцію парламентської більшості - Єрмак

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначає, що президент Володимир Зеленський покладає велику надію на Верховну Раду, особливо в частині вироблення стратегічних рішень, а фракція "Слуга народу" продовжує ефективно виконувати функцію парламентської більшості.

"Верховна Рада повинна виконувати свою найважливішу місію - грати роль майданчика для узгодження всіх громадських, політичних і професійних думок та інтересів. Тим більше, коли йдеться про вироблення стратегічних рішень. У питаннях стратегії президент України, до речі, покладає великі надії саме на парламент", - написав він у колонці на "Українській правді" в п'ятницю.

Єрмак зазначив, що президент Зеленський також налаштовує і Кабінет міністрів на щоденну плідну роботу з народними депутатами і профільними парламентськими комітетами. "Помилки попередніх складів уряду, коли деякі міністри не знаходили часу на спілкування з депутатським корпусом, неприпустимі", - переконаний глава ОП.

Єрмак підкреслив, що сьогодні Україні дійсно потрібен ефективний парламент. При цьому він зазначив, що традиція управління депутатським корпусом ззовні і тиску в простих ситуаціях, яка існувала "ще зовсім недавно" в українській політичній культурі, можливо, і допомагає вирішувати деякі завдання, але для виживання в умовах кризи необхідне рішення тисяч найскладніших завдань і конфліктів.

"І ось тут "прості підходи" обов'язково призводять до кризи взаємної довіри і в підсумку - до важкої політичної кризи. Особисто я виступаю виключно за відкритий, чесний і аргументований діалог з публічним викладенням своїх позицій", - заявив він.

Єрмак вважає, що наявність у фракції "Слуга народу" неформальних груп депутатів теж є частиною демократичного процесу, і нормально, що між цими ситуативними об'єднаннями виникають природні протиріччя.

На його думку, незважаючи на складні зовнішні умови, фракція "Слуга народу" продовжує ефективно виконувати функцію парламентської більшості, і навіть хвороби депутатів та карантинні заходи не змогли перешкодити цьому.

"Сьогодні ми так само завжди знаходимо повне взаєморозуміння із ключових та принципових питань усередині партії влади. Особливо, якщо це стосується публічно заявлених президентом України пріоритетів. І Володимир Зеленський вже багато раз показав, що готовий працювати з депутатським корпусом стільки, скільки цього вимагають завдання з розвитку України", - підкреслив глава ОП.

Єрмак також наголосив, що для правлячої партії важлива співпраця і з іншими політичними силами, а багато важливих законопроекти приймалися за участю інших фракцій, груп і позафракційних депутатів, нехай і після важких обговорень.

"Тому окремо хочу подякувати лідерам інших партій і фракцій, які розуміють важливість голосування за фундаментальні закони і об'єднання на тлі кризи, тимчасово залишаючи за дужками свої політичні амбіції", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА