11:18 15.04.2018

США, Британія та Франція внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції щодо Сирії

1 хв читати
США, Британія та Франція внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції щодо Сирії

США, Франція і Велика Британія поширили свій варіант проекту резолюції в Раді Безпеки ООН за підсумками операції в Сирії після того, як запропонований Росією документ було відхилено, повідомляє в неділю газета "Ліберасьон".

Проект, запропонований Вашингтоном, Лондоном і Парижем, вимагає забезпечити доступ для гуманітарних конвоїв та медичну евакуацію з усіх районів Сирії, а також виконання резолюції про припинення вогню, ухваленої ще в лютому, але досі не реалізованої.

У документі засуджується застосування хімічної зброї в Сирії, при цьому окремо сказано про інцидент в Думі, який став приводом для ракетних ударів США, Великої Британії та Франції, а також пропонується створити незалежний механізм розслідування таких хіматак.

Крім того, згідно з проектом резолюції, ОЗХЗ має упродовж 30 днів надати висновки про те, чи знищила Сирія запаси хімічної зброї.

Очікується, що обговорення проекту резолюції розпочнеться 16 квітня, однак дата голосування щодо нього поки що не уточнюється.

Відхилений раніше російський проект резолюції пропонував засудити атаку США і їхніх союзників на Сирію, звинувачував їх у порушенні міжнародного права і статуту ООН.

У ніч на суботу США, Велика Британія і Франція завдали ударів по низці цілей в Сирії. За словами керівництва країн, удар було завдано по об'єктам, пов'язаним з виробництвом хімічної зброї.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА