21:00 07.04.2020

У ЦВК передбачили можливість проведення онлайн-засідань

2 хв читати
У ЦВК передбачили можливість проведення онлайн-засідань

Центральна виборча комісія (ЦВК) на своєму черговому засіданні у вівторок, 7 квітня, ухвалила рішення про можливість проведення засідань із використанням технічних засобів.

"Ми не змінюємо форму роботи. А закладаємо додаткову можливість проводити наші засідання. Сподіваюсь, що епідемічна ситуація в країні покращиться і нам не доведеться застосовувати такий режим. Водночас, маючи законні підстави та ставлячи за мету забезпечення належного функціонування комісії за будь-яких умов, ми й ухвалюємо сьогодні це рішення", - зазначає прес-служба відомства з посиланням на заяву голови ЦВК Олега Діденка.

Відтепер члени ЦВК можуть брати участь у засіданнях комісії за допомогою технічних засобів. Відповідні зміни внесено до регламенту ЦВК, затвердженого постановою ЦВК від 26 квітня 2005 року №72, його доповнено окремою статтею.

У новій статті регламенту визначено, зокрема, що за погодженням із головою комісії та за наявності технічної можливості член ЦВК може брати участь у її засіданнях за допомогою технічних засобів через неможливість фізичної присутності на засіданні. Зокрема, у разі введення в Україні або в окремих її місцевостях воєнного чи надзвичайного стану, встановлення у визначеному законом порядку режиму надзвичайної ситуації чи карантину або настання інших обставин, що об'єктивно унеможливлюють проведення засідання ЦВК у звичайному порядку, ставлять під загрозу життя та здоров'я членів комісії, працівників секретаріату комісії і служби розпорядника Державного реєстру виборців, засідання комісії можуть проводитися з використанням технічних засобів у режимі відеоконференції з можливою одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті комісії.

Крім того, визначено, що в разі участі голови комісії, секретаря комісії в засіданні ЦВК за допомогою технічних засобів протокол засідання, рішення комісії, ухвалені на такому засіданні, та додатки до них можуть підписуватися особистими кваліфікованими електронними підписами.

У свою чергу особам, які мають право бути присутніми на засіданні ЦВК відповідно до закону, надаватиметься можливість взяти участь у засіданні в режимі відеоконференції за допомогою технічних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА