RU
 

Третя світова може початися в Україні - експерт

Корреспондент.net,  24 грудня 2018, 11:42
0
3829
Третя світова може початися в Україні - експерт
Український корабель "Донбас" у Маріуполі

Світ згадав про Україну після захоплення українських кораблів і моряків у Керченській протоці, зазначає професор Військового коледжу сухопутних військ США.

 
Місцем початку нової світової війни може стати Україна, вважає професор Військового коледжу сухопутних військ США Роберт Фарлі. Про це він написав у блозі на сайті National Interest 22 грудня.
 
"Сьогодні ж, коли міць Китаю продовжує зростати, а Росія рішуче відкидає норми міжнародного порядку, перспектива конфлікту між великими державами знову стала реальною", - пише експерт.
 
Серед місць початку третьої світової називається Південно-Китайське море, Україна, Перська затока, Корейський півострів і "найбільш неочікуване місце".
 
Що стосується України, то, як пише експерт, світ згадав про неї, коли інцидент у Керченській протоці обернувся атакою і захопленням українських військових кораблів.
 
 
"Незалежно від того, хто спровокував цей інцидент - Росія чи Україна (очевидно, що обидва уряди зіграли в цьому певну роль) - це захоплення українських кораблів знову розпалило напруженість у рамках тієї кризи, яка за останні кілька років дещо вщухла", - пише Фарлі .
 
Він зазначає, що Росія, "як видно, не дуже зацікавлена ​​в тому, щоб порушувати статус-кво напередодні виборів в Україні".
 
"Прийдешні вибори, ймовірно, не змінять вихідного співвідношення сил, однак вони можуть привнести елемент невизначеності. З огляду на наявні суперечності між Росією і США, навіть несуттєве зрушення може загрожувати тому хиткому балансу, який тримався останні кілька років, у результаті чого Східна Європа може зануритися в хаос", - вважає автор.
 
Напередодні в Маріуполь для патрулювання Азовського моря був відправлений катер UMS - PATROL 1000. Україна, як відомо, посилює військову присутність у регіоні і будує нову військову базу.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Конфлікт України та РФ на Азові
Меркель і Путін обговорили Керченську кризу і Сирію
Меркель та Макрон закликають РФ видати українських моряків
СюжетВоєнний стан в Україні: імітація чи справжній "стрес-тест"? - DW
ОБСЄ очікує загострення конфлікту України і Росії
Волкер: Можливі нові санкції проти РФ через Азов
СПЕЦТЕМА: Конфлікт України та РФ на Азові
ТЕГИ: конфликтУкраинавойнаКерченский проливАзовское мореТретья мировая
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі