19:43 19.08.2018

ООН закликала світове співтовариство збільшити допомогу цивільному населенню Донбасу

2 хв читати
ООН закликала світове співтовариство збільшити допомогу цивільному населенню Донбасу

З нагоди 10-го Всесвітнього дня гуманітарної допомоги Організація Об'єднаних Націй закликала світ збільшити допомогу цивільному населенню Донбасу, повідомляється в заяві ООН в Україні.

"Я прошу міжнародне співтовариство збільшити підтримку заради розширення заходів, спрямованих на полегшення страждань цивільного населення України, яке потерпає внаслідок цієї кризи, незалежно від місця їхнього проживання в міжнародно-визнаних кордонах України, і ще раз закликаю повністю дотримуватися вимог міжнародного гуманітарного права", - заявила координатор системи ООН в Україні та координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані в неділю.

О.Лубрані зазначила, що на п'ятий рік кризи на сході України більше 3 тис. цивільних осіб загинули, і більше 9 тис. були поранені. Понад 3,4 млн осіб стикаються з труднощами отримання продуктів харчування, доступу до води, житла, медичних послуг і освіти.

"Тільки за перше півріччя 2018 більше 600 тис. українських мирних громадян в усіх постраждалих районах України отримали життєво необхідну гуманітарну допомогу", - повідомила О.Лубрані.

За її словами, необхідно збільшити фінансування для повного задоволення великих гуманітарних потреб на сході України.

"У мене викликає занепокоєння, що фінансування гуманітарного реагування забезпечено менш ніж на третину від необхідної суми. Незважаючи на таке недофінансування місцеві, національні та міжнародні гуманітарні учасники все ж намагаються надати в 2018 році допомогу приблизно 2,3 мільйона чоловіків, жінок і дітей, що опинилися в скрутному становищі. Закликаю держави-члени продемонструвати свою солідарність з людьми в Україні та підтримати наші невтомні зусилля", - додала координатор системи ООН в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА