07:32 30.06.2020

Двоє українських військових поранені внаслідок 12 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

2 хв читати
Двоє українських військових поранені внаслідок 12 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі

За минулу добу російські найманці на Донбасі 12 разів відкривали вогонь по українських позиціях, поранення отримали двоє військовослужбовців Збройних сил України, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"29 червня озброєні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню ... двоє українських захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні штабу в Фейсбуці у вівторок.

За інформацією українських військових, російські найманці використовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120-мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля Хутора Вільний противник двічі обстрілював оборонні укріплення ООС застосувавши станкові і ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На підступах до Кримського та Луганського неодноразово протягом доби зафіксовано вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, а поблизу Південного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Березового російські найманці спочатку застосували протитанкові ракетні комплекси, а згодом - автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. До вечора противник активізував свої вогневі дії у Старогнатівці, де задіяв станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Також проти українських військових в передмісті Мар'їнки був відкритий вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

За даними української розвідки 29 червня поранено двох російських найманців.

Також у штабі зазначили, що за уточненою інформацією 28 червня 2020 на 21.18 і 22.55 російські найманці у напрямку непідконтрольного уряду України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське, застосувавши стрілецьку зброю калібру 7,62-мм. "У результаті першого обстрілу було пошкоджено вікно та меблі одного з будинків, а під час другого - ворог влучив у металопластикове вікно і розбив склопакет на балконі другого поверху житлового будинку. Постраждалих громадян, у результаті ворожого обстрілу, на щастя, немає", - додали в штабі.

Також, спостерігачами української сторони СЦКК, які працювали на місці події, було встановлено, що "відстань і напрямок, звідки вівся обстріл, чітко вказують на причетність російсько-окупаційних військ до даного злочину".

З початку поточної доби противник один раз порушив режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксований обстріл з мінометів калібру 120-мм поблизу Невельського.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА