СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертцентру із обігом у 400 млн грн щомісяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертцентру із обігом у 400 млн грн щомісяця

Кримінал
468
Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який щомісяця виводив у тінь майже 400 мільйонів гривень. За даними досудового слідства, «конверт» діяв у Київській, Сумській та Харківській областях.
Про це повідомляється на сайті СБУ.
“Організатори надавали замовникам послуги з мінімізації податкових платежів до державного бюджету, легалізації доходів та переведення коштів у готівку. Незаконні фінансово-господарські операції здійснювали через низку фірм із ознаками фіктивності. Деякі з них були оформлені на підставних осіб”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, правоохоронці провели одночасні обшуки в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в автомобілях учасників оборудки.
Вилучено комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, мобільні телефони, банківські картки, гроші, дані про клієнтів та інші докази протиправної діяльності групи.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Наразі накладено арешт на вилучене майно та заблоковано банківські рахунки «конверту».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас