29 липня 2020, 17:44

Сліди з Донбасу в Мінську. Затримані вагнерівці і війна на Сході

Сьогодні під Мінськом білоруські спецслужби затримали 33 бойовиків Путіна з російської приватної військової компанії Вагнера.

Білоруська влада рапортує, що вони готували провокації під час президентських виборів, які пройдуть у Білорусі через два тижні.

Повірити в цю версію не складно. Вибори обіцяють бути гарячими. А як показує приклад Криму і Донбасу, Кремль у таких випадках діє як стерв'ятник, який відчуває запах крові.

Втім, інформація про затриманих вагнерівців може стосуватися не тільки Білорусі, але й України. Зокрема, Донбасу.

Письменник-терорист Захар Прилепін вже підтвердив, що серед затриманих "кілька бійців", які воювали на Донбасі в його батальйоні. Хоч і спростовує, що вони туди поїхали саме з "білоруських" питань.

Так це, чи ні, хай у Мінську розбираються. Принаймні, цілком ймовірно, що частина з затриманих могли направлятися на Донбас.

А от те, що серед затриманих бійців були ті, що вже воювали на Донбасі, може відповідати дійсності.

Мова йде як мінімум про сімох бойовиків, тобто майже чверть, які швидко пробиваються, зокрема по базі "Миротворця".

Навколо цього сайту було купа дискусій, однак саме щодо бойовиків, які засвітились на Донбасі, все ж таки схильний вірити.

Зокрема, на Донбасі були помічені:

Уродженець Астраханської області Денис Харитонов ("Баян"), уродженець Челябінської області Ринат Каримов, уродженець Улан-Уде (Бурятія) Ігор Шеломенцев ("Шел"), уродженець Москви Андрій Токаренко, уродженець Білорусі Андрій Бакунович і два уродженці з України – Максим Кошмал ("Коршун") зі Слов'янська та Олександр Шубін ("Злой") з Луганська.



Кошман на фото справа



Шубін "Злой" (на фото крайній справа) числився в батальйоні Прилепіна

Поки що українські спецслужби інформацію про участь затриманих в бойових діях на Донбасі не підтверджують, але надалі буде цікаво спостерігати, як білоруська влада з ними поведеться.

Адже, якщо підтвердиться, що як мінімум двоє з них все ще можуть мати українські паспорти, то Київ може вимагати їх видачі.

Франція постачатиме Україні 50 авіабомб AASM щомісяця. І це дуже важливо

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Париж постачатиме Україні по 50 "розумних авіабомб" AASM на місяць. Наряду з виготовленням 78 Caesar для України та чергової партії ракет Scalp це чудова новина для Збройних сил України...

Спорт завжди поза політикою?

Не секрет, що багато диктаторів страх як люблять спорт. Не весь, але окремі види прям із пристрастю. Розбудовують під них інфраструктуру, ухвалюють космічні за бюджетами програми державної підтримки...

"Розірвані мішки" або Ганьба на виборах на 87-му окрузі

Це вже було. Не раз і не два. Можна згадати вибори мера, парламентські вибори-2012 на десятках округів (найбільш показові на 223 в Києві з Левченком і Пилипишиним і вибори на окрузі Засухи на Київщині), вибори на 205-му в Чернігові (Корбан проти Березенка)...

Сліди з Донбасу в Мінську. Затримані вагнерівці і війна на Сході

Сьогодні під Мінськом білоруські спецслужби затримали 33 бойовиків Путіна з російської приватної військової компанії Вагнера. Білоруська влада рапортує, що вони готували провокації під час президентських виборів, які пройдуть у Білорусі через два тижні...

"Коли навколо ні душі" або чому рішення Вакарчука було очевидним

Кілька років тому, коли стало ясно, що в суспільстві є запит на нових політиків, про Вакарчука говорили першим – він роздумував. Поки думав, заробив імідж людини, яка вагається...

Історія однієї істерики. Хто розганяв паніку з літаком ''повним хворих на коронавірус іноземців''

Всі вже встигли побачити історію про "медика" Антона Гури, який "в якості експеримента" зганяв у Мілан, і активно стрімив з борту літака МАУ, розповідаючи жуткі історії про те, що півлітака було набито хворими іноземцями...