11:01 25.03.2020

lifecell не бачить можливості відстежити поширення коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів через знеособленість абонбази

2 хв читати
lifecell не бачить можливості відстежити поширення коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів через знеособленість абонбази

Оператор мобільного зв'язку компанія lifecell заперечує можливість відслідковувати розповсюдження вірусу серед населення України за допомогою даних мобільних операторів через знеособленість абонбази, повідомила прес-служба оператора агентству "Інтерфакс-Україна".

"Неможливо відстежувати поширення вірусу серед населення через дані мобільних операторів. Варто нагадати, що в Україні більше ніж 90% абонентської бази є знеособленою", - наголошують у компанії.

Водночас у lifecell зазначили, що понад тиждень тому на запит Міністерства охорони здоров'я, Міністерства цифрової трансформації України та Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) оператор здійснив інформаційну розсилку смс-повідомлень абонентам, які повернулися з-за кордону.

"Цю ініціативу, наскільки нам відомо, підтримали всі мобільні оператори. Влада надала текст інформаційного повідомлення і визначила перелік країн, щоб спрямувати розсилку на ті номери абонентів, які були в роумінгу в зазначених країнах і повернулися з них", - уточнили в компанії.

Як зазначили в прес-службі оператора, lifecell зробив розсилку за запитом державних органів виключно власними силами і лише на власних абонентів.

"Але за своєю механікою це була стандартна знеособлена інформаційна смс-розсилка, яку отримують усі абоненти, які відправляються за кордон, а потім повертаються до України", - зазначають у lifecell, наголошуючи, що компанія дотримується всіх вимог щодо захисту даних абонентів, передбачених чинним законодавством.

Як повідомлялося, lifecell нараховує медикам безкоштовні 20 ГБ і 1,50 тис. хвилин дзвінків на території України до травня. Оператор також надає можливість абонентам отримати доступ до низки інформаційних офіційних ресурсів МОЗ та Міністерства закордонних справ України без тарифікації за послуги.

Раніше "Київстар" запропонував надати Мінціфри неперсоніфіковані дані для виявлення потенційних осередків поширення коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА