Нафтогаз може стати джерелом коштів для монетизації субсидій - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз може стати джерелом коштів для монетизації субсидій - Коболєв

Фондовий ринок
502
НАК “Нафтогаз України” може стати джерелом коштів для здійснення монетизації субсидій, які є необхідним елементом для завершення реформи ринку газу.
Про це сказав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Я вважаю, що ми перебуваємо на небезпечній стадії реформ. Було зроблено багато корисного, але непопулярного. Ми досі не дійшли до популярної стадії реформ. Критично важливою складовою реформ є монетизація субсидій. Це можливість давати реальні гроші споживачам, це можливість залишати зекономлені гроші тому споживачеві, який витратив менше газу, ніж очікувалося за планом”, – сказав Коболєв.
Він зазначив, що кінцевого споживача не цікавлять Стокгольмський арбітраж і розділення АТ “Укртрансгаз”.
“Споживачеві не дуже цікаво, чи відбувся анбандлінг, що з Газпромом. Його цікавить ціна на послугу або товар, яким чином він може її платити. Ще цікавить якість, обслуговування, рахунки та інші справи, це основні елементи”, – розповів Коболєв.
За його словами, хоча уряд пішов на підвищення ціни і скасування її регулювання в майбутньому, без монетизації реформа буде незавершеною.
“Нафтогаз” може надати гроші, щоб ці субсидії платити, ми є джерелом. Ми можемо допомогти Мінфіну провести верифікацію бази споживачів. Я впевнений, що в наявній системі є мертві душі, ми їх бачили. На жаль, поки немає ніякого прогресу, щоб зробити цю базу єдиною і публічною”, – додав Коболєв.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас