15 жовтня 2020, 09:00

"Почує кожного". Чому Зеленський питає про довічне для корупціонерів (ВІДЕО)

У Володимира Зеленського проблеми. Він – на межі провалу на виборах його "слуг". Тому Офіс президента запускає сценарій "почую кожного". Про це у відео:



5 запитань від Зеленського – взагалі не важливі. Це звичайна політтехнологія.

Рейтинг Зеленського розхитують зі всіх боків: з одного – Порошенко, з іншого – Медведчук, третій фронт – Коломойський зі своїм новим фаворитом Палицею. З різних сторін підносить патрони Юлія Тимошенко. І все це підприрають регіональні еліти.

У підсумку місцеві вибори перетворюються на такий собі референдум з довіри самому Зеленському. І тому він вступає в цей бій. Опитування – це технологія мобілізації своїх виборців, намагання збільшити результат партії на виборах.

Ще влітку Зеленському провели соціологічне дослідження: чи підете ви на вибори, якщо одночасно з ними буде проводитися опитування від президента? Результат – опитування може збільшити явку та підтримку президентської партії – додати аж до +10%.

Тому у Зеленського і вирішили вкинути у суспільство 5 запитань, провести "президентське опитування". І самому Зеленському це продали як оригінальний та нестандартний крок.

Відверта розмова, народовладдя, майже народний референдум. Усе це – стара заїжджена політтехнологія. Яку сьогоднішні критики Зеленського вже використовували.

Порошенко, Тимошенко, Медведчук у різні часи проголошували необхідність проведення референдуму, теж бажали дізнатися думку народу з важливих питань.

Найбільше запам'яталась ця технологія у виконані Януковича. На вибори 2010-го він йшов з гаслом "Почую кожного".




Ось і черга Зеленського дійшла до того, щоб "почути кожного". Усе заради того, щоб не програти вибори. Бо далі опозиційні до центральної влади більшості у місцевих радах продовжать хитати. Хто зна, що медведчуківці почнуть ухвалювати у радах на Сході країни...

На самому початку сценарію "президентське опитування" планувалося, що під це змінять законодавство. Щоб воно виглядало пристойно. Але ухвалити закон не встигнули. Турборежим монобільшості зламався.

І тепер "опитування" виглядає відверто непристойно. У суспільство вкидують 5 запитань, які нібито мають визначити якусь стратегію держави. На обговорення цих нібито важливих проблем відводять менше двох тижнів. Вибачте, але так званий "референдум у Криму" і то більше готували.

Перше запитання про довічне за корупцію в особливо великих розмірах красиво виглядає.

Проте мало хто знає, що "особливо великі розміри" – це не мільйони та мільярди. За українським законодавством хабар службовій особі в особливо великих розмірах – це менше за 20 тисяч баксів. В'язниць для "довічників" може не вистачити.

Але ж проблема не в тому, що корупціонери швидко виходять з в'язниці. У нас взагалі не саджають топ-корупціонерів. Тому красиве запитання від Зеленського звичайна пустишка.

Коли у Зеленського говорять про народовладдя, то забувають, що воно має дві форми. Демократія – зі всіма відповідними стандартами. За цією формою живуть у Європі та Америці.

"Опитування від Зеленського" – це інша форма народовладдя. Охлократія. Це вироджена форма демократії, коли популістична влада спирається на суспільні настрої. І, здається, у нас вагома заявка на головного охлократа країни.

Благали про допомогу – врятовані! Неймовірна історія з Херсона

Неймовірна історія з хеппі-ендом. На лівому березі Дніпра під Херсоном застрягла жінка з хлопчиком та дівчинкою. Вода поступово підіймалася, вони рятувалися на другому поверсі, на даху будинку...

Я потрапив у Херсон

Я потрапив у Херсон. Одразу зателефонував своїй редакторці Жені Моторевській, сказав, що буде репортаж з окупованого міста. Але чомусь вона такій новині від мене не зраділа...

Гол усього життя. За це і воюємо

За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона. Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати...

Легенди ЗСУ. Позивний "34"

Герой України танкіст Сергій Пономаренко має позивний "34" – по номеру його танка в АТО. Цю цифру "34" добре запам'ятали російські окупанти...

Зеленський, Демченко і "Харківські угоди"

"Гасите этих казлов!" Саме цей заклик асоціюється у мене з ратифікацією т.зв. "Харківських угод". З такими словами регіонали.ру кидалися на тих депутатів, хто протестував проти продовження базування руzкого флоту в українському Севастополі...

"Понять и простить"? Ще раз про медведчуківських медійників

Ми стали забувати, як виглядають медведчуківські медійники. Але от колишній спікер вирішив нагадати. Цією світлиною Разумков дякував медійникам з закритих телеканалів Ахметова...