21:17 24.07.2020

ЧАЕС отримала дозвіл на дослідно-промислову експлуатацію першого пускового комплексу НБК

2 хв читати
ЧАЕС отримала дозвіл на дослідно-промислову експлуатацію першого пускового комплексу НБК

Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" отримало від Державної інспекції ядерного регулювання України окремий дозвіл на здійснення дослідно-промислової експлуатації першого пускового комплексу нового безпечного конфайнмента (ПК-1 НБК), повідомляє прес-служба охорони довкілля і природних ресурсів України .

Глава відомства Роман Абрамовський зазначив, що отримання цього документа наблизило об'єкт "Укриття" до перетворення в екологічно безпечну систему. "Протягом року всі зусилля Чорнобильської АЕС будуть спрямовані на виконання робіт з отримання ліцензії на переробку, зберігання радіоактивних відходів, що утворюються на об'єкті "Укриття", в рамках експлуатації конфайнмента, включно з даним об'єктом", - сказав він.

Рішення про видачу дозволу було прийнято Держатомрегулювання з висновку державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки заявних документів та позитивних результатів інспекційного обстеження ДСП ЧАЕС, проведеного інспекційною комісією в період 14-17 липня.

"Отримання окремого дозволу на дослідно-промислову експлуатацію першого пускового комплексу НБК - успішний приклад виконання масштабного міжнародного проекту із завершення будівництва унікальної технологічної конструкції, яка надійно захистить людство і довкілля від впливу зруйнованого енергоблоку Чорнобильської АЕС", - зазначив заступник Міністра охорони довкілля і природних ресурсів України Роман Шахматенко.

У прес-службі відомства повідомили, під час дослідно-промислової експлуатації повинні бути перевірені і отримані підтвердження того, що системи, конструкції, компоненти ПК-1 НБК та об'єкт загалом функціонують відповідно до проекту, виявлені недоліки усунуті, а новий безпечний конфайнмент приведений у стан готовності до подальшої безпечної експлуатації.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

Норвегія знову посилила схему захисту переміщених осіб з України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА