ua en ru

САП відкрила справу за фактом можливого розголошення даних розслідування Ситником

САП відкрила справу за фактом можливого розголошення даних розслідування Ситником Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами Володимира Омеляна, Ситник йому завчасно повідомив про заплановане проведення обшуку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних попереднього розслідування керівником Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником. Про це повідомляє прес-служба САП.

Зокрема, мова йде про вчорашню заяву Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна про завчасне повідомлення Ситником про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання.

Попередньо, зазначена заява Омеляна не вбачається голослівною, так як матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних розмов між Омеляном і абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку, зокрема 19 вересня і 2 листопада 2017 року.

Повідомляється, що матеріали розпочатого кримінального провадження будуть направлені Генеральному прокурору Юрію Луценку для визначення органу досудового слідства.

САП відкрила справу за фактом можливого розголошення даних розслідування Ситником

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Володимир Омелян має намір передати голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому інформацію про зловживання в інфраструктурній сфері, на які, за його словами, не відреагувало Національне антикорупційне бюро України.

Додамо, що 13 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило Омеляну підозру у незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року склали не менше 3,45 млн гривень.