21:00 29.10.2018

Макрон з повагою поставився до рішення Меркель щодо останнього терміну в якості канцлера

2 хв читати
Макрон з повагою поставився до рішення Меркель щодо останнього терміну в якості канцлера

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок привітав рішення канцлера Німеччини Ангели Меркель не балотуватися на новий термін на посту голови уряду Німеччини.

"Це її рішення, і я вважаю, що воно заслуговує на повагу", - сказав Макрон на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Ефіопії Абіем Ахмедом Алі в Єлисейському палаці.

За його словами, це "дуже гідне" рішення. Французький лідер також зазначив, що Меркель на посаді канцлера Німеччини завжди управляла країною "з великою мужністю".

Раніше в понеділок Меркель повідомила журналістам, що не буде в 2021 році балотуватися в бундестаг і претендувати на новий канцлерский термін. Вона також заявила, що на з'їзді Християнсько-демократичного союзу (ХДС) 7-8 грудня не висуватиметься на посаду голови партії.

"По-перше, на наступному партійному з'їзді ХДС, який відбудеться в грудні в Гамбурзі, я не висуватиму свою кандидатуру на посаду голови ХДС. По-друге, цей четвертий термін повноважень - мій останній в якості федерального канцлера Німеччини", - сказала Меркель. При цьому вона підкреслила, що готова працювати канцлером до кінця чинного терміну.

Німецькі ЗМІ відзначають, що рішення Меркель викликано зниженням популярності ХДС, зокрема, невдалими результатами партії на виборах в Гессені, які відбулися в минулі вихідні. За підсумками виборів, ХДС і друга велика системна політична сила, Соціал-демократична партія Німеччини СДПН понесли великі втрати: в 10-11% голосів кожна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА