07:47 29.04.2018

На блокпосту біля Горлівки бойовики оглядали автомобілі СММ ОБСЄ та погрожували затримати патруль Місії

2 хв читати
На блокпосту біля Горлівки бойовики оглядали автомобілі СММ ОБСЄ та погрожували затримати патруль Місії

СММ ОБСЄ на Донбасі заявляє, що її спостерігачів на пропускному пункті біля непідконтрольної уряду України Горлівки зупинили для перевірки бойовики.

"28 квітня 2018 о 14:00 на блокпосту, розташованому на північ від н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька), шість озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складається з п'яти співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних уряду районів Донецької області. Члени збройних формувань вимагали проведення огляду багажників автомобілів СММ, і патруль виконав цю вимогу", - йдеться в оперативному звіті ОБСЄ на сайті організації в суботу.

У Місії уточнили, що після перевірки багажників вони також вимагали відкрити всі ящики для інструментів з обох автомобілів, щоб "переконатися, що СММ не перевозить зброю". Спостерігачі пояснили, що мандатом Місії передбачено свободу пересування і ця вимога є її обмеженням. Тоді члени збройних формувань відповіли, що спостерігачі можуть або виконати їхню вимогу, або повернутися до підконтрольних уряду районів. Патруль зв'язався з базою і отримав пораду дочекатися інструкцій, тим часом члени команди СММ спілкувалися з бойовиками.

"О 15:17 двоє людей підійшли до членів патруля Місії і повідомили, що в разі невиконання вимоги огляду вмісту ящиків для інструментів або повернення назад до підконтрольних уряду районів, вони викличуть "команду спеціального призначення", щоб та забрала спостерігачів до іншого місця для перевірки змісту обох автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі відзначили, що о 15:36 їм дозволили проїхати, але тільки після того як вони показали вміст ящиків для інструментів, аптечок і спальних мішків. Команда СММ вдало повернулася на базу в Донецьку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА