Що дасть сьогодні тисяча доларів, інвестована в біткойн п'ять років тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що дасть сьогодні тисяча доларів, інвестована в біткойн п'ять років тому

Фінтех і Картки
11611
У грудні 2017-го року біткойн досяг рекордної вартості – близько 20 000 доларів. Однак менш ніж через рік його ціна впала приблизно до 6 400 доларів, за інформацією CoinDesk, сайту про цифрову валюту, що розраховує індекс вартості біткойна, виходячи з цін, заявлених кількома основними біржами криптовалюти.
Перекладено бюро перекладів “Профпереклад”.
Що дасть сьогодні тисяча доларів, інвестована в біткойн п'ять років тому
Проте, хоча зараз вартість біткойна нижча, ніж була на піку, тисяча доларів, вкладена в криптовалюту п’ять років тому, все ж таки могла б принести вам дохід.
Вартість одного біткойна досягла близько 1 000 доларів і потім опустилася нижче ніж 600 доларів у грудні 2013-го, коли криптовалюта почала поширюватися в масах. Отже, біткойн, куплений за 1 000 доларів, коштує близько 6 400, тобто, його ціна зросте більш ніж в шість разів, і ваш загальний дохід становить понад 5 000 доларів.
Якщо ж ви купили біткойн на піку його вартості за 20 000, 15 000 або навіть за 10 000 доларів, ви втратите гроші: близько 13 600, 8 600 або 3 600 доларів відповідно.
Для криптовалют характерна волатильність. Ефіріум, ціна якого колись сягала приблизно 1 300 доларів, зараз коштує близько 200 доларів за рейтингом криптовалют Coinmarketcap. Цифрові валюти XRP і Litecoin теж мали подібні спади вартості.
Почасти це є причиною, з якої досвідчені інвестори рекомендують бути обережними з криптовалютою.
Наприклад, підприємець і мільйонер Марк Кьюбан і «Оракул з Омахи» Воррен Баффетт – обидва попереджали про нестабільність біткойна. Легендарний інвестор і засновник компанії Vanguard Джек Богл на заході Ради з міжнародних відносин заявив: «Біжіть від біткойна, як від чуми».
“У біткоіна немає норми прибутку”, – сказав він. “У облігацій є процентна ставка за купоном, у акцій є доходи і дивіденди, у золота немає нічого. У біткойна немає іншої підтримки, крім сподівання, що ви продасте його кому-небудь дорожче, ніж купили самі».
Нещодавно на слуханнях в Конгресі США фахівець зі світової економіки і професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні заявив: «криптовалюта – це батько всіх фінансових афер і бульбашок». Він висміяв «аферистів», що змушують інвесторів боятися залишитися поза грою і «їх паршиві активи, що провалилися з тріском всього за кілька місяців, чого ще не було за всю історію фінансових бульбашок».
Якщо ви плануєте інвестувати в криптовалюту, сприймайте це як поїздку в Лас-Вегас, радить Тоні Роббінс, автор бестселерів і мільйонер, який заробив свій капітал власними силами. Серед проектів Роббінса певна сума виділяється на ризиковані підприємства, але він не покладається на успіх таких підприємств. Про подібні інвестиції він говорить: «Я розумію, що такого роду вклади – радше розвага, і розумію, що можу втратити свої гроші».
За матеріалами:
CNBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас