RU
 

У Кабміні назвали топ-чотири проблеми іноземців в Україні

Корреспондент.net,  23 грудня 2019, 10:25
0
158
У Кабміні назвали топ-чотири проблеми іноземців в Україні
Фото: facebook.com/dubilet
Дмитро Дубілет зайнявся проблемами іноземців

Серед основних проблем - можливість затриматися в країні довше, ніж на 90 днів, а також отримати дозвіл на роботу.

 
Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет назвав головні проблеми, з якими стикаються іноземці в Україні. Про це в понеділок, 23 грудня, він повідомив на своїй сторінці у Facebook.
 
 
Він зазначив, що протягом декількох тижнів проводилося дослідження з метою дізнатися, наскільки комфортно іноземцям перебувати в Україні. Дубілет підкреслив, що це питання особливо важливе в контексті іноземних інвестицій, за які бореться Україна.
 
Так, першою міністр назвав проблему залишитися довше, ніж на 90 днів.
 
"Якщо іноземець (в т.ч. з безвізової країни) раптом захоче залишитися (і витрачати свої гроші) в Україні більше, ніж на 90 днів, йому доведеться серйозно постаратися. Залишитися просто так не можна, повинен бути привід (хвороба, робота, весілля і т.д.). Необхідно зібрати значний пакет документів, аж до документів про власника орендованої квартири. В готелі, до речі, залишатися не можна", - зазначив він.
 
За словами Дубілета, на практиці багато іноземців просто порушують ці правила і потім платять штраф.
 
Другою проблемою чиновник визначив отримання дозволу на роботу, навчання тощо.
 
"Ось це явище викликає в іноземців особливу "любов" до нашої країни. Якщо, наприклад, європеєць захоче працювати в Україні, то для цього йому потрібно поїхати за кордон і отримати візу там. У Києві це зробити не можна. Це стосується всіх країн, не тільки безвізових", - пояснив він.
 
Третьою проблемою міністр назвав очні візити до державних органів.
 
"Хоче іноземець отримати робочу візу, тимчасовий або постійний вид на проживання - все це робиться через особисті візити в наші не найкомфортніші держоргани. Це і для іноземців незручно, і витрати для бюджету", - зазначив Дубілет.
 
Однак, за його словами, хороша новина в тому, що Україна "вміє надавати е-сервіси для іноземців".
 
Номер чотири в списку проблем міністра - це рахунки в банках.
 
"Рахунки в українських банках іноземцям відкриваються складно і не завжди. Це настільки зарегульоване питання, що часто банки вважають за краще з цим взагалі не зв'язуватися. А даремно. Адже це не просто питання зручності для іноземців, але і додаткових ресурсів для банківської системи", - написав Дубілет.
 
На його думку, теоретично для іноземців можна зробити відкриття рахунків повністю дистанційним.
 
Дубілет зазначив, що на цьому проблеми іноземців в Україні не закінчуються. Він також пообіцяв не зупинятися на їх перерахуваннях, а має намір разом з відповідними відомствами шукати шляхи їх вирішення.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: иностранцычиновникиКабмин Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі