14:19 18.05.2019

У Харкові затримано групу поліцейських за підозрою у "кришуванні" наркоторгівлі

1 хв читати
У Харкові затримано групу поліцейських за підозрою у "кришуванні" наркоторгівлі

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за сприяння співробітників Національної поліції викрили і заблокували діяльність групи поліцейських у Харківській області, які систематично отримували хабарі від наркоторговців.

"Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від осіб, які займаються розповсюдженням наркотичних та психотропних речовин за допомогою так званих закладок", – повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

За даними спецслужби, поліцейські, отримавши інформацію про протиправну діяльність наркоторговців, імітували їх затримання "на гарячому", після чого вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця становив 3 тис. дол.

У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт отримання учасниками організованої групи 40 тис. грн.

Співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали трьох учасників групи в Харкові під час отримання грошей з наркоторговця в сумі 74 тис. грн.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим працівникам поліції про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Мартового Харківської області, який допомагав окупантам, засуджено до 11 років в'язниці - прокуратура

Унаслідок обстрілів у Нікополі загинули дві людини, одна постраждала - ОВА

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться у п'ятницю об 11.00 на Байковому кладовищі

Енергоатом: Мартиненко завжди відстоював свободу слова

Єврокомісія через шість років закрила процедуру проти Польщі щодо порушень у сфері верховенства права

Чубаров: Мартиненко розумів прагнення кримськотатарського народу до відновлення своїх прав

Гройсман: Мартиненко - Людина з великої літери

Понад 10 наземних роботизованих комплексів вітчизняного розроблення допущено до експлуатації в Міноборони України з початку року

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність ворога спостерігається на покровському та куп'янському напрямках

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА