День фінансів, 23 липня: вартість євроколій, контракт з Boeing, 16 млн відпускних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 липня: вартість євроколій, контракт з Boeing, 16 млн відпускних

558
Початок робочого тижня – час рубрики “термін понеділка” від Finance.ua (о, а що це?).
Лейтмотивом 23 липня стало бажання УЗ перейти на євроколії, і план Укрпошти щодо модернізації Головпоштамту. У зв’язку з чим, термін понеділка – “реінжиніринг”.
День фінансів, 23 липня: вартість євроколій, контракт з Boeing, 16 млн відпускних
Що це?
Оновлення бізнесу, реорганізація ділових процесів. Будь-яка послуга або товар функціонують у рамках певного життєвого циклу. Підприємцю, компанії, важливо вчасно вживати необхідних заходів щодо якісного оновлення бізнесу. Стежити за тенденціями і потребами своїх клієнтів.
Навіщо це?
Результатом реінжинірингу має стати нова організаційно-функціональна модель, націлена на виконання місії підприємства. При реінжинірингу переглядається виробнича програма, організація праці, ринки сировини і збуту тощо.
Так що там з УЗ і Укрпоштою?
В УЗ озвучили вартість ремонту залізниці з українського стандарту на євроколію. За словами в.о. голови правління УЗ Євгена Кравцова, для трансформації 1 км залізниці необхідно приблизно 8-10 мільйонів гривень.
Укрпошта вирішила здати в оренду частину київського Головпоштамту під супермаркет. На ProZorro виставляється право оренди 1500 кв. м першого поверху в Головпоштамті. Як запевняє директор з нерухомості та інфраструктури Укрпошти Дмитро Сенниченко: “Крутішого місця не буває”. Редакція покопалася в ProZorro.Sale і виявила, що початкова ціна лота становить 760 тис. грн/міс., Мінімальний крок аукціону – 40 тис. грн, а розмір гарантійного внеску – 273,6 тис. грн.
До інших новин:
Boeing на допомогу. Американський гігант буде виробляти комплектуючі для літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178. ДП “Антонов” уклало контракт з американською авіапромисловою компанією. Якщо раптом ви не знали, напередодні президент ДП “Антонов” повідомив, що авіабудівник планує розпочати серійне виробництво літаків без російських деталей вже в 2019 році.
А ти ще не економиш? За даними Державної служби статистики, за перший квартал цього року українці в середньому витратили на їжу 42,1% від своїх доходів. На хвилиночку – це 212 млрд грн. У 28% наших співвітчизників вільних грошей після обов’язкових платежів, придбання їжі тощо просто не залишається. Але декому вдається економити. Більше деталей в інфографіці.
Канада, США, Туреччина. Саме ці країни найчастіше експортували в 2018 році автомобілі з України. Загальна частка експорту автомобілів з України склала $3,9 млн. При цьому з початку року Україна імпортувала автомобілів на $1 млрд. Найбільше легкових автомобілів було завезено на територію України з Японії, Німеччини, США.
І на завершення робочого понеділка… Управління справами Верховної Ради України виплатило 16,3 млн грн відпускних народним депутатам і працівникам апарату в першій половині липня 2018 року. З цієї суми 15 млн грн виплатили народним обранцям готівкою на руки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас