11:31 14.08.2020

Зеленський: Для України важливо, щоб білоруси знайшли мирний і демократичний вихід із конфлікту

2 хв читати
Зеленський: Для України важливо, щоб білоруси знайшли мирний і демократичний вихід із конфлікту

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що для України важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту.

"Білорусь завжди була добрим другом і партнером України. І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту. Щоб Білорусь надалі розвивалася та була демократичною, економічно сильною й незалежною державою", - написав Зеленський на сторінці у Facebook у п’ятницю .

Президент України зазначив, що Білорусь наразі сильно страждає і шукає рішення і вихід із дуже непростої ситуації, у зв'язку з чим щодня трапляються ексцеси.

"Зокрема з нашими громадянами, які опинилися в цей непростий час у сусідній країні. Але є й добра новина. Сьогодні, після наших наполегливих дій, були нарешті звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина", - додав глава держави.

За словами Зеленського, також тривають переговори щодо звільнення ще одного затриманого українця - Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі м. Бреста. "Ми наполегливо хочемо, щоб повернули наших громадян додому", - написав президент.

Глава держави наголосив, що незаконно затримані 12 серпня українські правозахисники та журналісти не порушували законів Республіки Білорусь і перебували там виключно для отримання достовірної інформації про події, які там відбуваються, і для коментування їх у публічному медійному просторі.

"Зараз вони в цілковитій безпеці. Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме. Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам справді небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі", - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, 12 серпня МЗС України підтвердило інформацію про затримання громадян України Костянтина Реуцького і Євгена Васильєва в Мінську. Пізніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна жорстко захищатиме права й інтереси українських громадян у Білорусі, та направила до Міністерства закордонних справ цієї країни запити про всіх затриманих у період з 9 по 12 серпня громадянах України та їх місцезнаходження.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про трьох затриманих у Білорусі українців і про переговори, що проводяться з білоруською стороною, щодо їх повернення на Батьківщину. Він також порадив українцям утриматися від поїздок у Білорусь до стабілізації ситуації в цій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА