RU
 

Японкам забороняють на роботі носити окуляри

Корреспондент.net,  8 листопада 2019, 21:35
0
956
Японкам забороняють на роботі носити окуляри
Фото: portal-13.com
Японкам на роботі забороняють носити окуляри

Керівники компаній вважають, що окуляри заважають спілкуванню з клієнтами. Жінки протестують і заявляють про дискримінацію.

 
У соцмережах Японії набирає обертів протест проти заборони з боку керівництва компаній носити окуляри жінкам. Про це в п'ятницю, 8 листопада, повідомляє ВВС.
 
Жінки, які працюють у різних сферах, заявили про заборону з боку керівництва компаній надягати окуляри на робочому місці через "холодний образ жінки в окулярах", який нібито заважає спілкуванню з клієнтами.
 
У зв'язку з протестом, хештег "glasses are forbidden" (окуляри заборонені) набрав популярність у місцевих соцмережах під іронічними мемами і статтями про застарілість поглядів японських керівників компаній.
 
Зазначається, що з подібними обмеженнями стикалися представниці різних сфер діяльності. При цьому заборона торкнулася тільки жінок, чоловіки про подібні обмеження жодного разу не заявляли. Вважається, що окуляри залишають враження про співробітницю як про холодну особу за скляним бар'єром.
 
Японки стверджують, що начальниками керують старі японські принципи про роль жінок, що змушує їх примушувати дівчат виглядати певним чином, так як це нібито може вплинути на доходи компанії.
 
 
Раніше повідомлялося, що Держдеп США заборонив фотографуватися на візу в окулярах. Зазначалося, що це допоможе уникнути відблисків і тіней, які викликають затримку в обробці заявок на оформлення віз і паспортів.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: Японияженщиныочкизапретдискриминация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі