20:03 30.11.2018

Трамп підтвердив, що скасував зустріч із Путіним лише через Україну

2 хв читати
Трамп підтвердив, що скасував зустріч із Путіним лише через Україну

Президент США Дональд Трамп знову заявив у п'ятницю, що прийняв рішення про скасування запланованої на полях G20 зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним тільки через інцидент у Керченській протоці.

"На підставі того, що сталося з кораблями і з моряками, це була єдина причина", - заявив він після зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе в Буенос-Айресі.

Витяги з виступу Д.Трампа показало американське телебачення.

Крім того, Д.Трамп укотре висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації, після чого, як він запевнив, можна буде провести зустріч із президентом Росії.

"Ми цим незадоволені. Ніхто цим не задоволений (інцидентом у Керченській протоці - ІФ). Сподіватимемося, що їм незабаром вдасться це врегулювати, тому що ми чекаємо на зустріч із президентом Путіним", - зазначив він.

Напередодні Д.Трамп написав у Twitter, що скасовує зустріч з В.Путіним в Аргентині через інцидент у Керченській протоці.

"На підставі того факту, що кораблі й моряки не повернулися в Україну з Росії, я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін буде краще скасувати заплановану раніше зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав він. "Я буду знову готовий до змістовного саміту (з В.Путіним - ІФ), коли цю ситуацію буде врегульовано", - додав Д.Трамп.

Заступник прес-секретаря держдепу США Роберт Палладіно пізніше пояснив, що "агресія, свідками якої ми стали цього тижня, є неприйнятною, і (Д.Трампом) був посланий сильний сигнал". На уточнювальне запитання журналіста, наскільки сильний сигнал, Р.Палладіно відповів: "Ізоляція".

У п'ятницю ввечері перед початком фотографування лідерів G20 у Буенос-Айресі Д.Трамп і В.Путін не привітали один одного. В.Путін піднявся на подіум для фотографування раніше за американського колегу, Д.Трамп пройшов повз нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Олексієво-Дружківці на Донеччині постраждали три людини, серед них дитина - ОВА

Мінвідновлення презентувало методологію оцінки корупційних ризиків у роботі органів місцевого самоврядування

Де Кроо сподівається, що 14 пакет санкцій для РФ буде ухвалено до кінця головування Бельгії в ЄС

Найближчими днями в більшості областей України дощитиме - Укргідрометцентр

Вишнівецький палац у Тернопільській області повернули у власність держави - Мінкультури

Швеція затвердила пакет допомоги для української енергетики на $61,6 млн - МЗС

Глави Міноборони ЄС обговорять можливість скасування заборони для України на застосування західної зброї по території РФ - Боррель

Зеленський закликав партнерів дати дозвіл Україні відбивати російські атаки західною зброєю по території РФ

Зеленський: Відсутність Байдена на Саміті миру - це "не дуже сильне рішення, якому Путін буде аплодувати особисто. Причому стоячи"

Зеленський у Брюсселі телефоном обговорив із Мішелем підготовку Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА