День фінансів, 11 березня: карантин в Україні, нові платіжки за комуналку, жінки-ФОП в ІТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 березня: карантин в Україні, нові платіжки за комуналку, жінки-ФОП в ІТ

1053
Сьогодні Віталій Кличко заявив, що в Києві вводять карантин через коронавірус, пізніше народний депутат Вікторія Сюмар повідомила, що карантин ввели по всій країні до 3 квітня. Як це позначиться на Україні і що відбувається в світі.

Хроніки коронавірусу 😷

  • Три сценарії для світової економіки. Як коронавірус може вплинути на світову економіку? На думку аналітиків видання McKinsey і Oxford Economics, існує три широкі економічні сценарії: швидке відновлення, глобальне сповільнення і спад, викликаний коронавірусом.
  • Ryanair масово скасовує рейси в Європу. Поки обмеження торкнулися Італії, Йорданії, Ізраїлю, Грузії, Чорногорії та Чехії.
До речі, фінансовий експерт Олексій Козирєв на YouTube-каналі Finance.ua уже розповів, які фактори вплинули на стрибок курсу долара і євро, чому скасували аукціон ОВДП 10 березня, і як нові ціни на нафту вплинуть на світову економіку. Вам залишилося тільки його послухати. 👇

Інші важливі новини середи 📰

Нові платіжки за комуналку. У березні кияни отримають платіжки за комунальні послуги нового зразка. Наприклад, в колонці «нараховано» буде відображена 100% сума нарахування за послуги опалення та гарячого водопостачання, в колонці «перерахунок» буде вказана сума «знижки» в зв’язку зі зміною ціни на природний газ. Фото нової платіжки.
Що роблять жінки-ФОП в ІТ? Як свідчать результати дослідження аналітиків із YouControl, в 2019 році в порівнянні з 2017-м жінок-ФОП в українському ІТ стало більше на 62%. Найбільше жінок-ФОП з ІТ зосередилося в столиці. І “Комп’ютерне програмування” виявилося найпопулярнішим напрямком.
Банки не збираються повертати екс-власникам. Президент України заявив, що зараз триває робота над підготовкою законопроекту про функціонування банківської системи, який унеможливить повернення банків їхнім колишнім власникам. За його словами, над проектом закону працюють не тільки Офіс Президента і міністр юстиції, а ще велика кількість фахівців, юристів.
Що змінить регулювання платіжного ринку? Як сьогодні заявив представник Нацбанку Олексій Шабан, закон “Про платіжний ринок” сильно змінить ринок. Зміниться коло учасників, з’явиться можливість користування електронними грошима, а також до учасників платіжного ринку додадуться поштові оператори.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас