16:03 20.06.2018

Кабмін схвалив стратегію розвитку ОПК України на період до 2028 р.

2 хв читати
Кабмін схвалив стратегію розвитку ОПК України на період до 2028 р.

Уряд України схвалив розроблену Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) на період до 2028 року.

Проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів схвалено на його засіданні в середу.

Як заявив перший віце-прем'єр, глава МЕРТ Степан Кубів, підготовлений документ закріплює напрями середньострокових реформ ОПК, а також профільне законодавство, яке має ухвалити Верховна Рада.

"Реалізація стратегії дасть можливість розпочати другий етап реформи ОПК, основні завдання якої було сформовано у 2016-2017 рр.", - уточнив віце-прем'єр.

Він також особливо наголосив на важливості завершення передбаченої новою стратегією інституційної перебудови ОПК.

Як уточнив С.Кубів, перед винесенням на затвердження уряду проект документа пройшов відповідні консультації з Міноборони та РНБО, був схвалений на засіданні урядового комітету.

Як повідомлялося, державний концерн "Укроборонпром" у 2016 році озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани щодо проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК. Київ також розраховує на допомогу, зокрема фінансову, американської сторони при проведенні реформи оборонної промисловості.

Відповідно до ухваленого парламентом у червні 2011 року закону, "Укроборонпром", до складу якого сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" та її дочірні підприємства, забезпечує спільно з урядом управління об'єктами держвласності в ОПК.

Наразі "Укроборонпром" готує, зокрема, оновлення законодавства про держоборонзамовлення (ДОЗ), а також нове законодавство щодо лібералізації діючої системи експорту та імпорту продукції, робіт і послуг військового призначення.

У найближчих планах також передання на розгляд уряду для подальшого направлення до ВР проектів законів "Про особливості перетворення державного унітарного комерційного підприємства ОПК в акціонерне товариство" та "Про забезпечення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в ОПК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА