20:21 22.08.2018

Трамп порадив не наймати свого колишнього адвоката, який свідчив проти нього

2 хв читати
Трамп порадив не наймати свого колишнього адвоката, який свідчив проти нього

Президент США Дональд Трамп уперше прокоментував ситуацію з його колишнім адвокатом Майклом Коеном, який дав свідчення проти президента США.

"Якщо хто-небудь шукає гарного адвоката, я б радив утриматися від послуг Коена", - написав Трамп в твіттері.

Трамп також написав, що на колишнього керівника його передвиборчого штабу Пола Манафорта чинився сильний тиск під час розгляду справи щодо фінансових махінацій.

"Я дуже співчуваю Манафорту і його чудовій родині."Правосуддя" взялося за розгляд справи про податки 12-річної давності і, крім усього, справила величезний тиск на нього. На відміну від Майкла Коена, Манафорт відмовився зламатися - не став вигадувати історії, щоб домогтися досудової угоди. Потрібно проявити повагу до такої сміливої людини! " - йдеться в повідомленні Трампа в твіттері.

Раніше Коен, в минулому особистий адвокат Трампа, визнав себе винним у злочинах, пов'язаних з приховуванням від сплати податків і злочинному порушенні фінансової дисципліни.

За словами представника прокуратури Нью-Йорка, Коен не заплатив $ 1,3 млн податку від коштів, отриманих ним від діяльності в 2013-2016 роках. Коен також визнав, що незаконно отримав кредит у сумі $ 500 тис. і брав участь у фінансуванні виборчої кампанії.

Крім того, Коен зізнався, що платив двом жінкам, які раніше мали інтимні зв'язки з Трампом, щоб вони не розголошували цю інформацію. За словами адвоката, це робилося за вказівкою самого президента.

Адвокат Коена Ленні Девіс також заявив, що він має в своєму розпорядженні дані про хакерські атаки і змови, які можуть представляти інтерес для спецпрокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування передбачуваного втручання РФ у американські вибори 2016 року.

Інформація Коена стосується в тому числі "можливості змови з метою скомпрометувати американську систему демократії під час виборів 2016 року", сказав адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА