ЄС профінансує розробку мереж 6G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС профінансує розробку мереж 6G

Технології&Авто
953
До 2030 року в Європі з’явиться нове покоління мобільних мереж 6G. Ці технології дозволять в десятки тисяч разів збільшити обсяг передачі інформації в порівнянні з діючою зараз мережею 4G, і в тисячу разів у порівнянні з мережею 5G, яка вже починає впроваджуватися в Європі.
Така швидкість передачі інформації дозволить розвивати нові технології. Наприклад, з її допомогою можна буде передавати об’ємні рухомі голограми.
Якщо мережею 6G покрити всю Землю, можна буде, наприклад, виявляти осередки лісових пожеж в реальному часі за допомогою дронів. Зараз дрони-розвідники, як правило, записують відео на карту пам’яті, а доступ до цих кадрів отримують тільки після повернення дрона на базу.
Завдяки 6G можна буде створювати чіпи, які активізують зв’язок мозку і м’язів паралізованих людей.
У проекті Hexa-X, що фінансується ЄС, лідером стане фінська компанія Nokia. До неї приєднаються Intel, Siemens і Ericsson. Це не перший проект в світі по розробці мереж 6G, аналогічні роботи вже ведуться в Китаї і США.
Планується, що мережі 6G замінять покоління 5G в 2030-х роках. Нагадаємо, що мережу 5G вперше в світі протестували в ЄС в 2018 році.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас