19:26 20.07.2018

Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

2 хв читати
Україна очікує від Італії заяви про незмінність позиції щодо російської агресії

У Міністерстві закордонних справ України засуджують позицію віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні стосовно нібито законності російської анексії українського півострова Крим у 2014 році.

"Засуджуємо позицію італійського політика, що не ґрунтується на реальних фактах і суперечить визнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому прес-службою відомства в п'ятницю.

З метою висловлювання протесту та отримання роз'яснень італійської сторони до МЗС України запрошено посла Італії в Україні.

"Розраховуємо, що уряд Італії вкотре засудить російську агресію проти України, окупацію Криму та Донбасу. Упевнені, що безвідповідальні висловлювання і заяви окремих політиків неспроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в коментарі.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter написав: "Хто виправдовує анексію, хто не вірить, що існує міжнародне право, - обов'язково за це заплатить. Так воно завжди було в історії".

"А щодо Майдану - залиште нам право говорити, що це було і як. Адже це зроблено українцями. І за свободу ми заплатили свою дуже велику ціну", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На запитання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, спонсорувалася зарубіжними силами - подібно революціям Арабської весни. Є кілька історично російських зон із російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА