21:08 01.06.2018

Данилюк просить нардепів невідкладно ухвалити закон про Антикорупційний суд для продовження співпраці з МВФ

2 хв читати
Данилюк просить нардепів невідкладно ухвалити закон про Антикорупційний суд для продовження співпраці з МВФ

Міністр фінансів України Олександр Данилюк розіслав народним депутатам України листа, в якому закликав невідкладно ухвалити закон про Антикорупційний суд, щоб розблокувати виділення чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

За інформацією видання, яке має копію відповідного листа, міністр просить нардепів "відкласти в сторону всі існуючі політичні суперечки" і "прийняти рішення історичної важливості".

"Нагадую, що затверджений парламентом державний бюджет на 2018 рік базувався на припущенні, що Україна успішно реалізує програму співпраці з Міжнародним валютним фондом. Це передбачає, в тому числі, створення Вищого антикорупційного суду. Критично важливим є голосування за закон в узгодженій з нашими міжнародними партнерам редакції", - пояснює О.Данилюк.

Він попереджає, що якщо Верховна Рада не ухвалить такого рішення, на країну чекають "серйозні фінансові та політичні наслідки".

О.Данилюк нагадує, що невиконання програми МВФ позбавляє Україну можливості отримати кредити на фінансування держбюджету і довіри іноземних інвесторів. І це, за словами міністра, на тлі того, що протягом наступних п'яти років Україна має виплатити за зовнішніми боргами понад $23 млрд.

"У разі зриву програми (співпраці з МВФ - ІФ) видатки бюджету 2018 мають бути скорочені на суму близько $4 млрд. Для стабілізації ситуації держава буде змушена витрачати свої золотовалютні резерви, що призведе до девальвації гривні та стрибка інфляції", - зазначає глава Мінфіну.

Він прогнозує, що подібний сценарій є загрозою національній безпеці країни та "відкине державу в розвитку на роки назад".

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що український парламент 5 червня продовжить розглядати поправки до законопроекту (№7440) про Вищий антикорупційний суд. "Упродовж двох днів, які ми працювали над поправками, Верховна Рада розглянула понад 1200 поправок. У нас залишається близько 700 поправок. І одразу наступного сесійного вівторка ми з вами повернемося до їх розгляду", - сказала вона.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, наступний пленарний тиждень відбудеться 5-8 червня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА