17:44 10.06.2019

У Луценка заявили, що поїздки українських політиків до Москви - це обурливий феномен, і потрібно ухвалити закон про колабораціонізм

2 хв читати

У генерального прокурора України у відповідь на рекомендації Адміністрації президента відреагувати на поїздки засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до Росії заявили, що кримінальні провадження за статтями про держзраду перебувають у підслідності Служби безпеки України.

"Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої перебуває в прямому підпорядкуванні президента України. Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що Генпрокуратура з лютого 2019 року очікує від СБУ висновків експертизи, "про що генпрокурор вже нагадав в. о. глави СБУ Івану Баканову в офіційному листі".

"Польоти інших українських діячів до Москви та їхні зустрічі з керівництвом країни-агресора - звичайно, обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує ухвалити закон про колабораціонізм. Без нього ні зустрічі українських політиків у Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі самі по собі не можуть бути підставою для реєстрації кримінального провадження", - зазначила Сарган.

Раніше цього дня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель на брифінгу в Києві наголосила на відсутності правових рішень з боку Генеральної прокуратури у зв'язку з візитами засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Окупанти ввечері обстріляли Херсон, унаслідок влучень у важкому стані госпіталізовано чоловіка

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80

Український Червоний Хрест надавав допомогу постраждалим від російської ракетної атаки в Дніпрі

Окупанти обстріляли Білозерку на Херсонщині, поранено мирного жителя - обладміністрація

Заступник голови КМДА Усов підтвердив обшук у його кабінеті: вилучили телефони, комп'ютер, особисті кошти

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА