17:31 10.12.2018

Денісова просить Москалькову та Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я Сенцова

2 хв читати
Денісова просить Москалькову та Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я Сенцова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову та радника президента Росії Михайла Федотова негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

"З огляду на повідомлення адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе щодо погіршення стану здоров’я його підзахисного, саме – "органічного ураження серця, печінки та нирок", звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової та радника президента Російської Федерації, голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова. Прошу негайно надати вичерпну офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 9 грудня адвокат українського режисера Дмитро Дінзе повідомив, що у політв'язня Олега Сенцова внаслідок голодовки в російській в'язниці виявлено "органічне ураження" серця, печінки та нирок. "Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо, минуть. Наразі 100% прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли завершиться, невідомо", - заявив адвокат в ефірі радіостанції "Ехо Москви" в неділю.

У понеділок, 10 грудня, управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям. Як повідомили "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в понеділок в прес-бюро управління, "за результатами позапланових медичних оглядів, обстежень та лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова О.Г. оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА