11:52 04.08.2020

"Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" пройшли б до ВР, якби вибори відбулися найближчої неділі - соцопитування

2 хв читати

Київ. 4 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - До Верховної Ради в разі проведення найближчим часом виборів проходять чотири політичні партії - "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина", свідчать результати соцдослідження, проведеного компанією ТОВ "Роботизовані телесистеми".

Згідно з оприлюдненими у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" результатами соцдослідження, якби вибори до ВР відбулися найближчої неділі, за "Слугу народу" проголосували б 26,7% респондентів, які вже визначилися і вирішили прийти на голосування.

"ОПЗЖ" набрала би 21,8%, "Європейська солідарність" - 16,7%, "Батьківщина" - 6,9%.

Решта партій не долають 5-відсоткового прохідного бар'єру на виборах до ВР. Так, партія Шарія набрала би 4,7%, "Сила і честь" - 3,6%, "Громадянська позиція" - 2,8%, Радикальна партія Олега Ляшка - 2,5%, "Самопоміч" - 2%, ВО "Свобода" - 1,9%, "Голос" - 1,7% і "Українська стратегія Гройсмана" - 1,1%.

Решта партій набрали менше ніж 1% голосів опитаних.

Окрім того, респондентам було поставлено запитання, чи взяли б вони участь у голосуванні, якщо вибори до Верховної Ради відбулися б найближчої неділі.

Так, 50,6% відповіли, що точно пішли б, 18,4% - що скоріше так, 6,1% - скоріше ні, 16,4% - точно ні, 5,3% не змогли відповісти, а 3,3% відмовилися відповідати.

Телефонне опитування проводилося 1-3 серпня у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Під час дослідження було опитано 3 тис. респондентів віком 18 років і старше. Статистична похибка становить 2,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА